• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Već loše vesti o PlayStation 5 konzoli…

Autor mondo.rs

PlayStation 5 će navodno biti skuplji, nego što je planirano, a razlog je nestašica komponenti.

 PlayStation 5 cijena Koliko će koštati PS5 problemi Izvor: MONDO / PlayStation

Kako se približavamo predstavljanju PlayStation 5 konzole, od raznih izvora saznajemo da se Sony susreće sa problemima, koji bi se mogli odraziti na cenu konzole.

Kako navode izvori bliski kompaniji, nestašica komponenti u vidu NAND memorije i DRAM-a, kao i delova za hlađenje, otežavaju umnogome plan da se cena nove PlayStation konzole održi na 400 dolara, već navodno postoji velika šansa da će cena biti 450, pa čak i vrlo blizu 500 dolara!

Možda će vas zanimati:

Soni bi trebalo da u ovom periodu objavi zvaničnu cenu, kao i broj primeraka konzole, koji će biti proizvedeni kad se bude ušlo u masovnu produkciju ovog proleća, ali za sada nema naznake da će zvanična cena uskoro biti objavljena. Drugi problem za PlayStation 5 je i epidemija koronavirusa, koja već utiče na proizvodnju hardvera za Nintendo Switch, pa zato postoje sumnje da će se isto odraziti i na ovaj uređaj.

Što se tiče problema nestašice komponenti, do njega je došlo zato što Sony za PlayStation 5 želi da donese brze SSD uređaje i memorije, čime je ušao na izuzetno konkurentno tržište mobilnih telefona, jer mnogi već naručuju NAND memorije za nove generacije smartfona.

Cena PlayStation 5 konzole je izuzetno važan faktor za narednu generaciju i Sony ulaže velike napore kako bi uspeo da konzolu donese po što nižoj ceni, jer bi time uspeo da parira suparniku Xbox Series X.

Drugi izvori navode da cena PS5 konzole nije otkrivena zato što se čeka da Microsoft prvi povuče potez, objašnjava Play! Zine, a Microsoft s druge strane ne žuri - ima preča posla sa Džordanom

Šta vi mislite, da li bi PS5 od 500 nečega bio preskup?

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS