• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbogom Cortana: Povlači se još jedan Microsoft proizvod (VIDEO)

Autor mondo.rs

Pomagala je, davala sve od sebe, pretraživala, navodila, upućivala pozive, čak i pričala viceve, ali - ništa je nije spasilo od izgnanstva sa mobilnih uređaja.

 Zbogom Cortana: Povlači se još jedan Microsoft proizvod (VIDEO) Izvor: MONDO / Microsoft


Već 1. maja digitalna asistentkinja Cortana biće dezintegrisana sa desetina miliona aktivnih Android i drugih povezanih uređaja, kad je Microsoft povuče iz Microsoft Launcher aplikacije.

Cortana će biti još neko vreme dostupna određenim korisnicima kao samostalna aplikacija, ali je i ona već sklonjena iz Google Play prodavnice u mnogim zemljama.

Možda će vas zanimati

Cortana samostalna aplikacija nedostupna je i u Srbiji, a uskoro će biti povučena i sa Microsoft-ove popularne aplikacije, koja spaja Android telefone i Windows 10 uređaje, omogućavajući lakši rad i simbiozu računara i telefona za obaveštenja, pozive, poruke i druge stvari.

Microsoft smatra da će na ovaj način Microsoft Launcher biti još smisleniji, lakši za korišćenje i bolji. Istina, kad se Cortana digitalna asistentkinja iseče iz aplikacije, a sa njom i dobar deo koda, jasno je da će aplikacija zaista biti “lakša“ i da će se izvršavati bolje.

No, to znači da ćemo izgubiti upravljanje pomoću Cortana prečica, a istina je i da su to neki korisnici redovno koristili, bez obzira na činjenicu da Cortana nikad nije bila popularna kao što su Amazon Alexa, Google Assistant ili iOS Siri.

Cortana će biti promenjena značajno i za stotine miliona korisnika Windows 10 platforme, uključujući brisanje nekih dosadašnjih opcija, koje na Cortana-i nije koristio dovoljno velik broj korisnika.

Microsoft blog zapis o Cortana evoluciji pročitajte na linku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS