• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alcatel 3L: Smartfon čiji punjač možete ostaviti kod kuće (FOTO + VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Vedran Ševčuk

Povoljan telefon sa solidnom kamerom koji će vam dobro služiti, a zbog koga vam se novčanik neće istanjiti...

 Alcatel 3L 2020 recenzija Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Oficijalno najavljen u januaru ove godine Alcatel 3L je najjači brat iz porodice Alcatel 1S, Alcatel 1B i Alcatel 1V. Iako najjači, i on je veoma povoljan i donosi solidne preformanse za svoj cjenovni rang. 

Prednja strana telefona je napravljena od stakla, dok je zadnja strana i okvir od plastike, ali moramo priznati veoma kvalitetne plastike, te prilikom držanja i korištenja nema škripanja i uvijanja. Telefon ima veliki IPS LCD od 6.22 inča HD+ rezolucije (720x1520 piksela).

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Dizajnom se trudi da prati današnje standarde, iako ima veliku ”bradu” ispod ekrana. Prednja (selfi) kamera je fino postavljena na sredinu u takozvani “teardrop notch”, tj. usjek u obliku kapljice.

Okrenuvši telefon na zadnju stranu vidimo senzor za otisak prsta kao i tri kamere. Sa desne strane se nalaze dugmad za kontrolu zvuka i uključivanje odnosno zaključavanje. Na lijevoj strani uređaja je dual sim slot, što znači da je moguće korištenje dvije kartice (dva broja) u isto vrijeme, kao i posebno dugme za pozivanje Google asistenta. Gore se nalazi 3,5 mm ulaz za slušalice i mikrofon za poništavanje buke tokom poziva, a na dnu su je zvučnik, mikrofon i USB B ulaz za punjenje.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Uređaj pokreće Mediatek MT6762 Helio P22 osmojezgreni procesor na 2.0GHz i zadnja verzija androida, android 10. Kapacitet baterije je 4000 mAh i sasvim je dovoljna da provedete cijeli dan koristeći uređaj!

Telefon je opremljen sa 4GB RAM i 64GB interne memorije. Proširivanje putem SD kartica je moguće, ali se gubi mogućnost dual sima, jer SD kartica se stavlja na mjesto druge sim kartice.

Kamera je jedan od jačih aduta ovog telefona.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Glavnu kameru krasi senzor od 48 megapiksela i f1.8 otvor blende što znači da je kamera u mogućnosti da primi više svjetlosti, te da može da bolje fotografiše u uslovima lošijeg osvjetljenja.

Kada pokrenete kameru rezolucija fotografije je 12mpx, te da bi ste došli do 48 mpx, treba da taj mod odaberete iz menija. Kamera posjeduje i AI, pomoću koga prepoznaje ono što fotografišete, te automatski podešava fotografiju da istakne ono što je bitno na njoj.

Pored glavne kamere tu je i ultraširoka kamera od 8mpx i makro kamera od 2mpx sa kojom možete da fotografišete detalje iz blizine. Video snima u FULL HD rezoluciji.

Ovaj telefon nije namjenjen jako zahtjevnim korisnicima, ili kreatorima multimedijalnog sadržaja, ali za običnog korisnika kome telefon služi za društvene mreže, da komunicira, provjeri mejl, posluša muziku ili pogleda nešto na YouTube je sasvim dovoljan.

Baterija od 4000 mAh može pružiti korisnicima cjelodnevnu autonomiju, bez da se brinu gdje im je punjač!

-
Izvor: Promo

Uređaj koji vidite na fotografijama može biti vaš, ako se uključite u nagradnu igru na našoj Instagram stranici!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS