• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo iseljavanje iz Kine: Najveći proizvođači sele fabrike u druge zemlje

Autor Marko Čavić

Sve žešći obračuni Amerike i Kine i pretnje novim sankcijama i trgovinskim poteškoćama naterale su najveće proizvođače telefona da se povuku iz Kine i proizvode uređaje na drugim mestima.

 Počelo iseljavanje iz Kine: Najveći proizvođači sele fabrike u druge zemlje Izvor: MONDO portal.

Apple je već poslao signal dobavljačima da umesto u Kinu šalju delove za novi iPhone SE 2020 u Indiju, a isto će važiti i za gro proizvodnje iPhone 12 uređaja, a sad je sličnu stvar uradio i Samsung.

Kompanija Samsung prebacuje deo proizvodnje ekrana iz Kine u Vijetnam.

Možda će vas zanimati

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung planira da ove godine prebaci veliki deo proizvodnje ekrana iz Kine u fabriku u Vijetnamu, objavili su korejski državni mediji, a prenela agencija Tanjug. Samsung je najveći strani ulagač u Vijetnamu, s ukupnim ulaganjima u iznosu od 17 milijardi dolara.

"Samsung vidi Vijetnam kao važan ulaz u druge zemlje jugoistočne Azije i kao vezu u globalnom lancu snabdevanja", izvestio je list Tuoi Tre.

Ovim potezom Vijetnam će postati vodeći svetski snabdevač Samsungovih ekrana, dodaje taj list. Južnokorejski gigant već proizvodi ekrane u Vijetnamu, gde ima šest fabrika i dva istraživačka i razvojna centra, preneo je Rojters. Samsung kompanija je već ranije prebacila proizvodnju nekih delova telefona i dodatne opreme u delove sveta van Kine, jer nepovoljan uticaj trgovinskog rata između Kine i SAD sve više utiče na proizvodnju u toj državi.

Osim Apple i Samsung kompanija još velikih svetskih TV, IT i mobilnih kompanija razmišlja o preseljenju fabrika u Vijetnam, Indiju, na Tajvan, ali ne i u SAD, kako to želi i predlaže Donald Tramp.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Bravo

RECENZIJE

TIPS & TRICKS