• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pukli u visokoj klasi, vraćaju se upola jeftinijim telefonom uz 5G (VIDEO)

Autor Marko Čavić

Nije lako održati se na vrhu smartfon bitke, za to je dokaz velika kineska kompanija, koja prolazi kroz vrlo težak tranzicioni period.

 Pukli u visokoj klasi, vraćaju se upola jeftinijim telefonom uz 5G (VIDEO) Izvor: MONDO / OnePlus

Popularni kineski proizvođač “ubice flagship telefona", OnePlus, nije uspeo da se nametne na svetskom nivou svojim OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro modelima.

Telefoni, koji koštaju 800 do 1.000 evra, ipak nisu privukli korisnike, koji su dotad bili naviknuti da je OnePlus mera za kvalitet (uglavnom), ali po povoljnoj ceni.

Zbog grešaka u procenama OnePlus je kažnjen na tržištu i kompanija nije imala kud, nego da se vrati u klasu ispod 500 evra, a da pokuša da napravi kompetitivan telefon. To će biti ili bi makar trebalo da bude OnePlus Nord, koji će imati 5G podršku, četvorostruku zadnju kameru i Snapdragon 765G čipset.

Cena telefona bi trebalo da bude ispod ili oko 500 evra i fokus će biti na tržištima Evrope i Indije, jer kompanija nema dovoljno uticaja na lanac nabavke i isporuke, da bi napravila dovoljne količine i za američko tržište. Zbog toga će OnePlus za početak izostaviti jedno od najvećih tržišta na svetu, kako bi pokušala da pokrije ona na kojima joj pada popularnost - pre svih EU i Kinu.

Ostale specifikacije ostaju neotkrivene za sada, ali evo odmah možemo da kažemo da u ponudi već ima dosta telefona sa Snapdragon 765G čipsetom, koji koštaju između 349 i 399 evra (ko je rekao Motorola, Nokia recimo?!), pa se zaista nadamo da se OnePlus nije ponovo precenio, jer to neće biti dobro za kompaniju. Zapravo, moglo bi da bude veoma loše za OnePlus…

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS