• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivena velika promjena, koja očekuje većinu Galaxy telefona (FOTO)

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Da li ćemo moći da zamijenimo Bixby? Vidjećemo…

 Otkrivena velika promjena, koja očekuje većinu Galaxy telefona (FOTO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Prema informacijama iz industrije, a putem Bloomberg izvora, koji je blizak kompanijama Google i Samsung, razmišlja se o tome da Bixby asistent bude zamijenjen Google Assistant digitalnim servisom.

Ne samo da se razmišlja, nego su pregovori o tome već u toku.

Samsung kompanija danas više, nego ikad ističe da Galaxy telefoni dolaze sa već instaliranim Google aplikacijama i Play prodavnicom, a Google Assistant veza omogućila bi dublju povezanost dvije kompanije. Prije svega, Google bi dobio mogućnost boljeg pristupa Galaxy uređajima u smislu unapređenja i održavanja svojih servisa, posebno Google Assistant-a, ali bi za to morao debelo da plati.

Po ugledu na Apple, kojem Google plaća milijarde dolara svake godine da ostane primaran Safari pretraživač neta na mac i iOS tj. iPad OS uređajima, tako bi Google morao da uputi džakove para i na Samsung adresu, a s druge strane, Samsung bi dobio još jače partnerstvo za budućnost sa jednom od najvećih i najmoćnijih mobilnih i IT kompanija ikad.

Google je upit iz Bloomberg-a prokomentarisao riječima da ne primoravaju partnere da preuzmu njihovo rješenje, ali da uvijek rade s njima na tome da im Google ponudi najbolje korisničko okruženje i doživljaj. I Samsung je rekao manje-više isto, kako radi na sopstvenim rješenjima, ali da je uvijek u potrazi za novim, boljim po korisnike i po ekosistem uređaja, prenosi PhoneArena.

Bixby Note 9 dugme.
Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Ako se Bixby zaista zamijeni Google Assistant-om, biće to tektonska promena na svim Samsung uređajima, ne samo mobilnim telefonima, nego i televizorima i računarima, koja će zahtjevati određeno vrijeme za implementaciju, ali bi krajnji korisnici mogli da dobiju razlog više da koriste digitalnog pomoćnika, koji zaista jeste svestraniji i bolji, nego što je Bixby sada.

Podsjećamo vas da je na nekim uređajima sad već moguće promijeniti namjenu nekad samo Bixby dugmeta i odrediti mu novu funkciju.

Šta vi mislite o ovoj promeni - Bixby ili Google Assistant?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS