• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple predstavio sat sa "revolucionarnom opcijom", koju imaju gotovo svi satovi već godinama! (VIDEO)

Autor Marko Čavić

Na neuobičajenoj septembarskoj premijeri Apple je predstavio čak tri verzije Apple Watch sata i njihove “revolucionarne“ funkcije.

 Apple predstavio sat sa "revolucionarnom opcijom", koju imaju gotovo svi satovi već godinama! (VIDEO) Izvor: MONDO / Apple

Kompanija iz Kupertina u svom megalomanskom marketinškom nastupu u septembru nije predstavila nove iPhone 12 uređaje, ali jeste nekoliko novih satova, tableta i neverovatni Apple pet nanometara Apple A14 Bionic čipset, prvi takve vrste na svetu.

Ipak, pažnju nam je privukao Apple Watch Series 6, koji po Apple kompaniji donosi revolucionarne nove opcije, koje su sve, samo nisu - revolucionarne.

I dok nekako imamo tolerancije prema svim Apple dosetkama kad su iPhone opcije u pitanju, jer ova kompanija je u praksi dokazala teoriju “drugi, ali bolji“ i praktično postala majstor kopiranja konkurencije, predstavljajući neke sasvim uobičajene opcije kao inovacije i/ili revoluciju, za Apple Watch Series 6 to nekako nemamo, jer jednostavno - opcije, koje je novi Watch doneo odavno, već godinama postoje na drugim sličnim uređajima.

Da li je merenje nivoa kiseonika u krvi revolucija na pametnim satovima, kako to Apple naziva - naravno da nije i naravno da je to već odavno na konkurentskim telefonima. Da li je Apple popravio autonomiju svog novog sata i da li baterija traje duže od dan i po najviše - nije, nažalost! Još jedna revolucionarna opcija na Apple Watch Series 6 satu po Apple kompaniji je nadzor i analiza sna, ali i to je opcija, koju već generacijama imaju satovi konkurencije.

Naravno, unapređen je i fitnes sistem, pogledajte:

Apple Watch Series 6 Apple Fitness+ video (MobIT)
Izvor: Apple

Osim toga, Apple Watch Series 6 nasleđuje dizajn Series 4 i Series 5 modela, uz S6 procesor do 20 odsto jači, nego prethodnik. Tu je i Apple A13 čip, koji omogućava do 18 sati rada sata u aktivnom modu i brže punjenje, pa će novi sat biti do vrha napunjen za već sat i po.

Always On ekran je dvaput jače osvetljen, sadržaj na satu je čitljiviji, a olakšano je i praćenje i čitanje notifikacija i obaveštenja sa telefona na satu. Specifikacije ekrana i drugih komponenti ostaju nepromenjene u odnosu na Watch Series 5, a cena za LTE model je od 499 evra, dok je model bez mrežne podrške 399 evra naviše. Apple je najavio prodaju Apple Watch Series 6 sata od oktobra, a biće zasnovan na WatchOS 7 operativnom sistemu.

Apple Watch Series 6 u potpunosti je izrađen od recikliranih materijala, a u ponudi je više veličina i sa više različitih kaiševa, uključujući i humanitarni Product RED model.

Apple Watch Series 6 video (MobIT)
Izvor: Apple

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS