• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple izazvao ogroman gnev kao nikad do sad, uzrujani osuli paljbu po američkom gigantu!

Autor agencije/MONDO

Apple je na žestokom udaru kritika i to od strane programera koji prave aplikacije za taj uređaj!

 Apple izazvao ogroman gnev kao nikad do sad, uzrujani osuli paljbu po američkom gigantu! Izvor: MONDO / PhoneArena.com

Mnogi su ostali razočarani Apple-ovom prezentacijom pošto ova američka kompanija nije otkrila nove modele mobilnog uređaja - iPhone 12.

Oni su se iskupili tako što su otkrili da će operativni sistem iOS 14 izaći sutra (17.09).

Ipak, veliki broj ljudi je ostao razočaran kako se Apple ophodi prema njima, a izlazak iOS-a 14 je najviše iznenadio programere koji su razočarani. Ubrzo su se programeri oglasili putem društvenih mreža kako bi negodovali ovakvu odluku Apple-a.
Apple je već na udaru kritika zbog preteranog kontrolisanja App Store prodavnice, ovo je bio novi udarac za programere koji će imati veoma malo vremena da testiraju svoje aplikacije pre nego što podnesu zahtev na vreme da bude kompaktabilna sa novim softverom.
"Mnogi programeri neće spavati večeras, ili će odustati te neće dati podršku svojoj aplikaciji zbog novog operativnog sistema! Apple je bez upozorenja neprijatno iznenadio programere!" - rekao je programer Sihab MehboobJesse Squires je prokomentarisao taj potez rečima: "Zašto se Apple ponaša kao se*onja!"

Jedan od komentara programera

"Programeri nisu spremni, App Store nije spreman, svi se požuruju da reaguju, umesto da imaju šansu da završe svoje aplikacije propisno!"

Da pojasnimo, to nije bio prvi put da su programeri čuli za iOS 14, Apple ga je otkrio još na konferenciju u junu, a istog dana je izašla i prva verzija za upotrebu (beta). Mnogi programeri su potrošili mesece da bi dodali nove upotrebe u iOS 14 kako bi se postarali da su njihove aplikacije kompaktabilne sa novim softverom.

Tradicionalno, Apple-ov događaj u septembru je važan za sve programere pošto tada ta kompanija daje "Gold Masters" verzije iOS-a, kao i Xcode, programersku alatku i to pre nego što se oficijelni operativni sistem pusti u zvaničnu upotrebu. To daje vremena programerima da njihove aplikacije funkcionišu bez problema jednom kad izađe iOS. Ponekad se dešava da se kritični bagovi upravo otkrivaju i popravljaju u tom procesu.

To dodatno vreme može da se upotrebi i za dodavanje novih funkcija za uređaje koji su predstavljeni na tom događaju. Treba uzeti u obzir da odobrenje Apple-a za aplikacije uzima vremena, što znači da programeri imaju tu nedelju da podnesu na vreme svoj posao kako bi se njihova aplikacija našla na App Store-u kad novi iOS izađe.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS