• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Playstation 5 razočarao sve: Otkrivena istina o igrama i koje sve PS5 neće podržavati (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Sony zvanično potvrdio da PlayStation 5 ne podržava igre sa PS1, PS2 i PS3 konzola!

 Playstation 5 razočarao sve: Otkrivena istina o igrama i koje sve PS5 neće podržavati (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO / PlayStation

Iako su se fanovi nadali da će PlayStation 5 generacija konzola doneti funkciju kompatibilnosti sa igrama iz svih prethodnih generacija, Sony nema takve planove.

Japanska kompanija u prethodnom periodu nije zvanično najavila backwards-compatibility sa prethodnim PlayStation konzolama, a i ranije glasine pobegle iz kompanije Ubisoft su otkrile da toga neće biti.

Na nedavno održanom PlayStation 5 događaju bilo je dosta uzbudljivih najava, ali je sve to obeležilo i ne tako spretno zaobilaženje ključnih detalja vezanih za novu generaciju. Sony je tek nakon događaja otkrio da će PS5 igre biti skuplje, čak 15 odsto, kao i da će prvobitno najavljene next-gen igre izaći za četvorku, a opovrgao je i jasnu najavu da Demon’s Souls Remake izlazi na PC.

Isto tako tada se nije spominjala kompatibilnost sa naslovima sa PS1, PS2 i PS3 konzola, pa je lider kompanije Džim Rajan u kasnijem intervjuu rekao da igrači na PS5 neće pokretati igre sa starih konzola, već će kompatibilnost postojati samo sa PS4 sistemom.

To smo i videli, predstavljanjem PS Plus kolekcije sa 18 naslova, pretežno ekskluziva, koje dolaze sa PS4 sistema, što znači da neće većina biti kompatibilna od prvog dana.

Ovo je dosta drugačiji pristup u odnosu na onaj, koji ima Microsoft, gde će na Xbox Series konzolama od prvog dana biti dostupno na hiljade naslova iz svih prethodnih generacija. Možda ovo jeste razočaravajuća vest za one koji su odrastali uz PlayStation logo na ekranu, ali biznis model japanske kompanije je takav.

Što se Sony-ja tiče svakako se više isplati prodavati rimejk verziju igara, nego omogućiti igračima da obrišu prašinu sa diskova i ubace ih u novu konzolu.

PlayStation 5 nove igre i cene konzola video (MobIT)
Izvor: PlayStation
PlayStation 5 premijera video (MobIT)
Izvor: PlayStation

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS