• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijska promjena: Zaposlenima dozvoljeno da rade od kuće zauvijek!

Autor mondo.rs

Prva kompanija, koja je radnicima omogućila nov sistem rada - od kuće dok god im tako odgovara!

 Istorijska promjena: Zaposlenima dozvoljeno da rade od kuće zauvijek! Izvor: MONDO / Microsoft

Jedna od najvećih tehnoloških kompanija, Microsoft, omogućila je svojim zaposlenima da zauvijek rade od kuće, ako im tako odgovara.

Kompanija je tokom koronavirus krize stvorila specifičan tzv. hibridan način rada onlajn i od kuće i iz kancelarije, koji zaposlenima daje dovoljno mogućnosti da zauvijek rade od kuće.

Na ovaj način prvi put u istoriji neke kompanije zaposleni imaju pravo bez izuzetka da traže od šefa, direktora ili druge nadređene osobe ili grupe da rade od kuće, ako smatraju da je tako bolje za njih. Takođe, zaposleni imaju pravo da pola radnog vremena bez odobrenja nadređenih provode od kuće, a u kancelarije će, kad se jednom opet otvore, imati mogućnost da se vrate svi, koji tako žele.

Kompanija Microsoft je ponosna, prenosi The Verge, što je uspjela da stvori takvo radno okruženje, omogućeno uglavnom sopstvenim servisima, koje omogućava da zaposleni rade od kuće jednako kvalitetno i dobro, kao da su u kancelariji.

Ipak, rad od kuće ne dolazi bez posljedica. Kompanija neće biti u mogućnosti svima da obezbijedi sredstva za rad ili da ih obnavlja uslijed zastarjelosti, kvara ili neke druge sile tj. štete, a svi zaposleni, koji odaberu da zauvijek rade od kuće izgubiće fizički svoje radno mjesto (sto, kompjuter, druge opcije i infrastrukturu), ali će i dalje biti u prilici da koriste zajedničke prostorije za rad u okviru kompanijskih zgrada.

Microsoft je zaposlenima dao mogućnost da se čak i presele u SAD ili u inostranstvu ukoliko njihovo preseljenje opravdavaju zahtjevi radnog mjesta.

Vjerujemo da će se na ovakvu praksu odlučiti i mnoge druge kompanije.

Kakva su vaša iskustva rada na daljinu? Zadovoljni ili ne?

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS