• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosanac sa klupe "milionera" debitovao pobjedom u Bremenu, a austrijski Srbin režirao dramu u Štutgartu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije debakla od Štutgarta (1:5), Lusijen Favr je dobio otkaz u Borusiji Dortmund, a njegov nasljednik Edin Terzić stigao je do debitantske pobjede protiv Verdera.

 Verder - Borusija Dortmund, Bundesliga, 12. kolo, debi Edin Terzić Izvor: Tanjug, Carmen Jaspersen/Pool photo via AP

Tridesetosmogodišnji stručnjak bosansko-hrvatskih korijena (majka mu je iz Osijeka, a otac iz BiH) Edin Terzić imao je samostalni debi na klupi Borusije Dortmund na gostovanju u Bremenu protiv Verdera nakon što je otkaz dobio Lusijen Favr zbog "petarde" od Štutgarta.

Možda će vas zanimati

Ali meč u utorak uveče na "Vezeru" nije bio prvi u kojem je vodio "milionere" u Bundesligi s obzirom da je u prethodnoj sezoni umjesto tada bolesnog Favra, zajedno sa Manfredom Stefesom, bio na klupi Borusije Dortmund u vjerovatno "najluđoj" utakmici prošle godine.

Borusija je u februaru 2019. vodila 3:0 protiv Hofenhajma, ali je ekipa Julijana Nagelsmana na kraju stigla do 3:3 i osvojila bod na "Vestfalenu". Tada je ispustio dva boda, ali večeras na "Vezeru" je osvojio sva tri!

VERDER - BORUSIJA DORTMUND 1:2 (1:1)

Dobro je počelo za tim mladog trenera rođenog u porodici jugoslovenskih emigranata 1982. godine u Mendenu, jer je već u 12. minutu Rafael Gerero jednu odbijenu loptu sproveo iza leđa golmana Jiržija Pavlenke - 0:1.

Domaćin je uzvratio 15-ak minuta kasnije kada je lijepu akciju gotovo kompletnog navalnog reda sa ivice kaznenog prostora majstorskim udarcem završio Kevin Movald - 1:1.

Mogli su "milioneri" praktično u narednom napadu da stignu do nove prednosti nakon što je Kristijan Gros u namjeri da otkloni opasnost "sam kao duh" umalo postigao autogol, ali je na njegovu sreću staviva spasila Verder!

U nastavku je ekipa Terzića, koji je diplomirao sa Nemanjom Vidićem, radio sa Jirgenom Klopom, a bio i pomoćnik Slavenu Biliću, u 58. minutu zatresla mrežu nakon što je Sančo pogodio suprotan ugao gola Verdera, međutim, pogodak je opravdano poništen zbog ofsajda.

Ipak, "milioneri" su du 78. minutu dobili penal nakon što je Pavlenka oborio Roberta Šredera, a kapiten Marko Rojs preuzeo odgovornost.

Češki golman je pročitao šut i odbranio, ali se lopta odbila ponovo na nogu Rojsa - 1:2.

Na "Gotlib Dajmleru" u Štutgartu dogodila se prava drama u finišu kada je austrijski centarfor srpskog porijekla Saša Kalajdžić sa dva pogotka osigurao bod "švabama" iako je Union Berlin do 85. minuta imao dva gola prednosti - 2:2.

Kalajdžić je najprije smanjio rezultat, a potom u prvom minutu sudijske nadoknade opet pogodio mrežu Andreasa Lutea, ali je taj pogodak poništen zbog igranja rukom Srbina iz Austrije.

Međutim, samo dva minuta kasnije, Kalajdžić je ipak uspio da zatrese gostujuću mrežu i spasi Štutgart novog poraza.

Izvor: Tanjug, Sebastian Gollnow/dpa via AP

BUNDESLIGA, 12. kolo

Ajntraht Frankfurt - Borusija Menhengladbah 3:3(3:1)
/An. Silva 22, 24, Barkok 32 - Štindl 14, 90 pen, 90+5/

Herta - Majnc 0:0

Štutgart - Union Berlin 2:2 (0:1)
/Kalajdžić 85, 90+3 - Fridrih 4, Avoniji 77/

Verder - Borusija Dortmund 1:2 (1:1)
/Movald 28 - Gerero 12, Rojs 79 pen/

Srijeda
Šalke - Frajburg (18.30)
Arminija Bilefeld - Augzburg (20.30)
Bajern - Volfsburg
Keln - Bajer Leverkuzen
Hofenhajm - RB Lajpcig

TABELA: Bajer Leverkuzen 25, Bajern Minhen 24, RB Lajpcig 24, Borusija Dortmund (+1) 22, Volfsburg 21, Union Berlin (+1) 18, Štutgart (+1) 18, Borusija Menhengladbah (+1) 18, Ajntraht (+1) 14, Augzburg 13, Herta (+1) 13, Hofenhajm 12, Verder (+1) 11, Frajburg 11, Keln 10, Arminija 7, Majnc (+1) 6, Šalke 4.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC