• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Hrvatskoj nastaje super-tim! Vraćaju se zvijezde: 16 godina nisu bili šampioni, ali žele 3 "kapitalca"!

Autor Dragan Šutvić

Na Poljudu se nižu sjajna pojačanja, ali pristalice Hajduka vjeruju da prelazni rok nije gotov.

 hajduk perišić vrsaljko bradarić Izvor: Profimedia

Odjeknula je bomba u Splitu - Hajduk je doveo najveće pojačanje ove zime! Nikola Kalinić raskinuo je ugovor sa Veronom odmah nakon meča protiv Juventusa na kojem je blistao Dušan Vlahović i kao slobodan igrač vratio se u klub u kojem je ponikao. Kalinić je još jedno kapitalno pojačanje, ali planovima nije kraj.

Hajduk želi titulu i spreman je da uloži mnogo kako bi do nje došao. Zato su se u prethodnom periodu u medijima pojavljivala još tri imena koja bi bila ogromna pojačanja za klub sa Poljuda. Vidjećemo da li do kraja prelaznog roka ima vremena da se desi neki od tih transfera.

Mnogi su skeptični, ali da je neko navijačima Hajduka pričao da će u istom trenutku u klubu gledati Krovinovića, Livaju i Kalinića... Vjerovatno bi pomislili da je taj čovjek lud!

Ovako, imaju puno pravo da maštaju o ljudima koji bi već ove sezone mogli da vrate titulu na Poljud, tamo gdje nije bila od 2005. godine.

Ivan Perišić, 33, Inter

Izvor: Profimedia

Kada su vidjeli da je stigao Nikola Kalinić, navijači Hajduka odmah su pomislili na sljedeću bombu! To bi bio Ivan Perišić, čovjek koji se ove sezone bori za titulu u Italiji. Njegov Inter je prvoplasirani na tabeli i brani pehar osvojen prošle sezone, ali...

Vjeruju u Splitu da je upravo Perišić naredno pojačanje njihovog kluba.

Po nekim informacijama, Hajduk će mnogo veće šanse da ga dovede imati narednog ljeta, kada Ivanu ističe ugovor. Priča se da je njegovo mjesto rezervisano za jednog srpskog fudbalera, pa da on može da ide... Nema sumnje da bi nekadašnji fudbaler Borusije Dortmund, Volfsburga i Bajerna bio kapitalac kakvi ne stižu često u Hrvatsku.

Inače, Perišić je iz Omiša koji je nekoliko kilometara udaljen od Splita, a prošao je Hajdukovu omladinsku školu. Jedini meč koji je odigrao u bijelom dresu bila je prijateljska utakmica protiv Smedereva 2006. godine, da bi se još kao omladinac preselio u Sošo.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 111 mečeva, postigao 32 gola i bio jedan od najbitnijih igrača zlatne generacije. Između ostalog, zatresao je mrežu Francuza u finalu Mundijala. 

Šime Vrsaljko, 30, Atletiko Madrid

Izvor: Profimedia

Možda i najšokantniji transfer koji bi Hajduk mogao da napravi je dolazak desnog beka koji trenutno nastupa za Atletiko Madrid. Prije nekoliko meseci pojavila se informacija da su pregovori odmakli, a Splićani sigurno nisu odustali od ovako kvalitetnog pojačanja.

Posebno jer Šime nije "njihov". Porijeklom je iz Zadra, rođen je u Rijeci, a ponikao u Dinamu i Lokomotivi! Kada bi Hajduk uspio da ga dovede - bila bi to izdaja zagrebačkog kluba!

Istina, Vrsaljko se nakon samo četiri godine seniorskog fudbala u Hrvatskoj preselio u inostranstvo, gdej je do sada branio boje Đenove, Sasuola, Atletika i Intera, u kojem je bio na pozajmici.

Šima Vrsaljko je nastupio na 51 meču reprezentacije Hrvatske, ali je zbog sukoba sa Zlatkom Dalićem sada u drugom planu. Kao i Ivan Perišić, odigrao je cijeli meč protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Filip Bradarić, 30, Al-Ahli

Izvor: Profimedia

Defanzivni vezni fudbaler al-Ahlija iz Saudijske Arabije dijete je Hajduka i u tom timu je igrao od svoje 11. godine. Rođeni Splićanin prolazio je kategorije u omladinskoj školi, dvije godine bio na pozajmici u lokalnom Primorcu iz Storbeča, a zatim dvije godine bio prvotimac Hajduka.

Nakon igranja za Rijeku uslijedila je inostrana karijera u kojoj je nosio dres Kaljarija, Selte i Al-Aina, prije nego što je stigao u Al-Ahli.

Italijanski tim ga je u jednom trenutku vratio u Split na pozajmicu, ali se navijači Hajduka nadaju da će njegov naredni dolazak u klub biti za stalno. Sad se pravi šampionska ekipa, a lokalni momci koji imaju kvalitet potrebni su za takav cilj.

U karijeri je odigrao šest mečeva za reprezentaciju, od čega 25 minuta na Svjetskom prvenstvu protiv Islanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC