• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traži se još jedan putnik u Evropu: Tri tima izjednačena u Superligi, a UEFA bodovi su prioritet

Autor Haris Krhalić

Voždovac, Radnički i TSC se bore za mjesto u Konferencijskoj ligi, a djeluje da je ekipa iz Bačke Topole najbliža tome.

 Borba za posljednje mjesto u Superligi Srbije koje vodi u Evropu Izvor: MN PRESS

Već sada je jasno da će Srbiju u Evropi naredne sezone predstavljati "vječiti" rivali Crvena zvezda i Partizan, vidjećemo samo ko u Ligi šampiona a ko u Ligi Evrope, ali ko još?

Čukarički je siguran na trećem mjestu i izvjesno je da će učestvovati u kvalifikacija za Konferencijsku ligu, dok je najveći znak pitanja o četvrtoplasiranom na tabeli Superlige. Trenutno čak tri tima imaju po 48 bodova i čeka nas velika borba za posljednju "evropsku vizu", doduše postoji i jedan uslov.

Posljednja viza u UEFA takmičenjima namijenjena je osvajaču Kupa Srbije, a i dalje su u konkurenciji Vojvodina i Novi Pazar, međutim ako ih "vječiti" eliminišu već u polufinalu - četvrti na tabeli ide u Konferencijsku ligu.

Zato će Voždovac, Radnički i TSC navijati za "vječite", ali moraće i sami da se potrude da osvoje četvrto mjesto. Klub iz Bačke Topole je večeras savladao Napredak 2:0 (0:0) i tako se izjednačio sa "zmajevima" i "meraklijama", ali oni imaju po utakmicu manje.

Voždovac do kraja sezone igra sa Čukaričkim, Partizanom i Crvenom zvezdom, i objektivno gledano ima najteži raspored, pa će im biti vrlo teško da "odbrane" trenutnu poziciju.

Radnički takođe igra sa "vječitima", a između toga ima derbi meč sa TSC-om koji bi mogao da bude i odlučujući. Igraće se na "Čairu" 14. maja, a vrijedi reći da tim iz Bačke Topole u posljednjem kolu dočekuje Vojvodinu i tu će im takođe biti potrebna tri boda kako bi ušli u Konferencijsku ligu.

U slučaju istog broja bodova, prvo se gleda mjesto na tabeli poslije preliminarne faze Superlige, a tu je TSC opet u prednosti.

Bez obzira na ko bude predstavljao Srbiju u Konferencijskoj ligi potrebno nam je da ostvari bolji rezultat nego što je to bilo prethodnih godina, pošto Srbija poslije uspona na UEFA rang-listi ne smije sebi da dozvoli da kiksne. Prethodnih godina su Zvezda i Partizan vukli ka gore, a ostali klubovi dolje.

To će biti problematično i od sezone 2023/24 kada će se svi bodovi koje osvoje srpski klubovi dijeliti na pet, pošto će Srbiju predstavljati jedan tim više, a to često zna da bude "mač sa dvije oštrice".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC