• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUDI FINIŠ SEZONE I U ITALIJI: Novo pravilo stupa na snagu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Činilo se da neće biti potrebe za baražom, ali se u finišu posljednjeg kola sve preokrenulo.

 Završena sezona u Seriji A, igraće se baraž za opstanak Izvor: FABIO FRUSTACI/ANSA

Gledali smo danas ludi finiš sezone u Belgiji, a nešto manje drame bilo je u Italiji.

Atalanta i Roma igraće u Ligi Evrope, Juventus će morati u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, dok će baraž odlučiti ko će ostati u najvišem rangu italijanskog fudbala.

Jedan meč, i to na neutralnom terenu, igraće Specija i Verona, a malo je nedostajalo da za novim pravilom uopšte ne bude potrebe.

Naime, pred početak sezone odlučeno je da ukoliko dvije prvoplasirane ekipe, ili timovi koji zauzmu 17. i 18. mjesto, finiš prvenstva dočekaju sa istim brojem bodova, ko će biti bolje plasiran odlučiće baraž meč. S obzirom da je Napoli ubjedljivo slavio titulu, sve oči bile su uprte u donji dio tabele.

Imala je Specija vođstvo protiv Rome, dok je istovremeno Verona gubila od Milana. Ipak, u nastavku se sve promijenilo, "vučica" je stigla do izjednačenja, dok je i na "San Siru" rezultat poravnat na 1:1. "Rosoneri" su zatim poveli, potom postigli i treći gol, ali Specija nije mogla da slavi jer je Paulo Dibala realizovao kazneni udarac i donio Romi tri boda vrijedna plasmana u Ligu Evrope. Istovremeno, goste iz Specije poslao je u baraž.

Atalanta je deklasirala Moncu 5:2 i sačuvala četvrtu poziciju, pa će zajedno sa Romom u drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje. Uprkos pobjedi u Udinama, Juventus je morao da se zadovolji plasmanom u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Dakle, zavjesa je spuštena na regularni dio sezone u Seriji A. Odavno je poznato da su ispali Sampdorija i Kremoneze, dok će treći putnik biti odlučen nakon pomenutog baraža. Iz Serije B ušli su Frozinone i Đenova, a takođe ćemo i u drugom rangu vidjeti doigravanje za promociju u Seriju A. U finalu se sastaju Bari i Kaljari, s tim da će drugoligaši igrati dvomeč.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC