• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportski direktor Željezničara Samir Bekrić govorio "iz srca": Imamo najmanji budžet u ligi, momcima treba podrška

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Konferenciju za medije danas je održao Samir Bekrić, sportski direktor sarajevskog Željezničara, koji je govorio o dosadašnjem dijelu sezone.

 Samir Bekrić Izvor: Promo/FK Željezničar/Ines Lučić

Željezničar je sjajnim utakmicama u Evropi počeo novu sezonu, ali je nakon eliminacije sa međunarodne scene uslijedio težak period, te se sarajevski klub nalazi u seriji od četiri uzastopna poraza.

O aktuelnoj situaciji u klubu sa "Grbavice" danas je na konferenciji za medije govorio Samir Bekrić, sportski direktor sarajevskog "plavih".

"Nisam se spremao za ovo, pričat ću sve iz srca, kao što sam i igrao za ovaj klub. Malo ću se vratiti u prošlu sezonu, u kojoj je plasman u Evropu bio veliki podvig za nas, tome smo se nadali, ali nismo to očekivali. Uz našu veliku borbu i uz veliku pomoć naših navijača smo uspjeli. Za nas je to bio veliki uspjeh, kao da smo osvojili Ligu šampiona, s obzirom na uslove. Nismo mogli nikoga dovesti, nije niko želio doći u klub. Uz pomoć svojih prijatelja i ljudi u klubu završavali smo neke stvari. Zvali smo mnoge igrače, niko nije htio doći. Danas je situacija puno bolja, vraćeni su veliki dugovi, isplatili smo velike premije, plate su redovne", počeo je Bekrić pričom o prošloj sezoni, koju je Željezničar završio na trećoj poziciji.

Uvodni mečevi u novoj sezoni najavljivali su uspješnu sezonu. Ipak, ne ide sve kako je zamišljeno u "Dolini ćupova".

"Nakon Evrope i sjajnih utakmica dolazi nam Borac gdje smo pokazali kvalitet, da možemo igrati. Stručni štab je u nekoj analizi i očekivao neki pad, ali nismo očekivali da ćemo izgubiti 3-4 utakmice. Neke utakmice je trebalo da pobijedimo kako bi igrači dobili samopouzdanje i bili još bolji. Smatram da smo donosili logične odluke što se tiče igračkog kadra, sve smo uskladili i dovodili smo igrače koji su se uklapali u naš budžet. Nismo mogli dovoditi igrače kao što rade naše konkurenti. I kada bismo skupili pare za neke igrače, došli bi na naplatu neki novi dugovi, koji su hitno morali biti riješeni. Ne možemo dovesti top igrača, gledali smo da dovodimo karakterne momke koji će nam svojom i energijom navijača donijeti rezultat."

Na kraju je istakao da mladim fudbalerima Željezničara treba podrška u teškim trenucima.

"Momci su mladi, treba im podrška, treba im vrijeme, igraju za veliki klub. Nikad se nisu susretali sa tim i mi ćemo se u sportskom segmentu truditi da im damo podršku da pokažu pravo lice. Budžet za igrače imamo možda i najmanji u ligi, a to je splet okolnosti. I kada smo skupili novac da bismo eventualno doveli igrače, morali smo platiti dugove da nam klub ne bi bio blokiran. Vjerujem u ovom što radim, ne bih ulazio u ovo da ne vjerujem, godinu dana sam tu, znam s čim se susrećem i sa čim se borim. Niko nije htio prije godinu i po da dođe kod nas, a sad je druga situacija. Imamo sve uslove, prije smo imali probleme sa pripremama i hotelima. Danas je situacija puno bolja, ali moramo da budemo realni, da momcima damo vrijeme i povjerenje, a oni sigurno nisu zaboravili igrati. Sudićemo nakon šest mjeseci ili godinu dana, tada ćemo vidjeti ko jeste, a ko nije za Želju. Oni su došli u klub kad niko nije htio, a davat će još mnogo više", zaključio je Bekrić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC