• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea domaćin Mornaru u važnoj utakmici za plasman u plej-of ABA lige: Bitan stepenik ka konačnom cilju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee u subotu od 17 časova u Laktašima će dočekati Mornar iz Bara u 20. kolu ABA lige.

 Dragan Bajić Izvor: MN PRESS

Izabranici Dragana Bajića su na omjeru 9-9, ali ni Barani (7-10) nisu bez šansi u trci za plasmanom u plej-of, pa je predstojeći meč izuzetno vrijedan za oba tima s obzirom da je objema ekipama neophodna pobjeda kako bi ostvarili svoj cilj - izborili plasman u doigravanje.

Šef struke "igosa" je u najavi meča pohvalno govorio o gostima iz Crne Gore.

"Očekuje nas nova domaća utakmica, lično mi je drago što ćemo ugostiti naše prijatelje iz Bara. Što se tiče same utakmice, Mornar zaslužuje svaki respekt, pogotovo što je njihova forma obećavajuća. U posljednje vrijeme igraju jako dobro u odnosu na početak sezone i kroz probleme koje su prolazili, a dobro je poznato da su koncepcijski promijenili tim i igru i sigurno nam neće biti lako. Uz sve to posjeduju kvalitet na svim pozicijama sa jako dobrim igračima i moraćemo biti maksimalno fokusirani na zadatke koje stavimo pred sebe ako želimo da iziđemo pozitivni iz ovog meča", rekao je Bajić.

Prema njegovim riječima, od svojih izabranika očekuje reakciju nakon poraza od Cedevite Olimpije u Ljubljani u prethodnom kolu.

"Moraćemo da ove zadatke izvršimo u najboljoj mjeri. Očekujem dobru reakciju svog tima, dosta dobro smo trenirali poslije utakmice sa Cedevitom. Ono što nam se desilo u Ljubljani ne smije se ponoviti pogotovo ako imamo ambicije da se probamo dokopati šestog mjesta odnosno plej-ofa. Ovo je prva stepenica i eventualnom pobjedom nad Mornarom bismo bili bliži tom cilju", dodao je trener Aleksandrovčana.

Izvor: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Jedan od ključnih "igosa" u predstojećem meču mogao bi da bude Džejms Robinson, koji je odlaskom Markela Starksa dobio mnogo važniju ulogu u timu.

"Očekujem vrlo uzbudljivu utakmicu na našem terenu, vjerovatno za oba tima. Predstojeći duel biće dobra prilika za nas da se vratimo pobjedama. Moramo se vratiti i izvršiti sve ono što trener traži od nas, da igramo sa 100-postotnim samopouzdanjem i intenzitetom i trebalo bi onda da bude OK", rekao je Robinson.

U međusobnim duelima, uspješniji je crnogorski tim sa sedam pobjeda naspram četiri Igokee, ali "igosi" imaju trijumf više od Barana u Laktašima (3:2).

Utakmica između Igokee i Mornara igra se u subotu od 17 časova.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC