• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta radi ovaj čovjek!? Dončić sa Mađarima kao sa školarcima: Gurao im loptu kroz noge, pogađao sa devet metara! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luka Dončić je na meču protiv Mađarske pokazao kakav je majstor.

 Sjajna partija Luke Dončića protiv Mađarske Izvor: Twitter/Eurobasket/Screenshot

Košarkaška reprezentacija Slovenije imala je dosta problema sa Litvanijom u prvom kolu Eurobasketa, ali u drugom se nisu pošteno ni oznojali. Bez ikakvih poteškoća razbili su Mađarsku 103:88 (29:16, 25:17, 34:27, 15:28), s tim da je prednost bila i veća, međutim došlo je do očekivanog opuštanja u posljednjoj dionici u kojoj je Mađarska ubacila 28 poena i tako uspjela da bar malo "opere obraz".

Slovenija je tako na deobi prvog mjesta sa domaćinom turnira Njemačkom (obje reprezentacije imaju skor 2-0), dok je Mađarska na začelju tabele sa 0-2 i praktično je jedina otpisana, pošto se očekuje buđenje Litvanije.

Možda će vas zanimati

Najbolji pojedinac utakmice bio je naravno Luka Dončić koji je na parketu bio samo 19 minuta, ali i to je bilo dovoljno za magiju. Igrao se kao na školskom igralištu, Mađarima je čak probacivao loptu kroz noge (!), a trojke koje je pogađao sa grba Eurobasketa na polovini terena - dovoljno govore koliko je bio raspoložen.

Dončić je susret završio sa 20 poena (8/11 iz igre) i po sedam skokova i sedam asistencija, ali kada je postalo jasno da će Slovenija lako do pobjede - otišao je na klupu kako bi se odmorio za nove izazove Slovenije koje slijede.

Pored njega, "zmajčeki" su imali još čak petoricu dvocifrenih - Prepelič je dao 14, dok su po 11 ubacili Blažič, Čančar, Murić i Dimec. Što se tiče Mađara, kod njih je prednjačio Perl sa 18 poena, odnosno Hopkins sa 14. Naredni meč na turniru Slovenija igra već sutra protiv BiH, dok Mađari igraju sa Francuskom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC