• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedna velika pobjeda FMP-a: Poslije Budućnosti, "panteri" srušili i Cedevita Olimpiju!

Autor Dragan Šutvić

Tim iz Železnika se ne zaustavlja na početku sezone!

 fmp pobijedio cedevita olimpiju  Izvor: MN PRESS

FMP Meridian je pobijedio Cedevita Olimpiju 90:85 u hali Tivoli i tako "skalpirao" još jednog favorita regionalnog takmičenja.

"Panter" su ostvarili peti trijumf u šest kola i prate Partizan na vrhu tabele Admiral bet ABA lige. Tim iz Železnika sjajno je odigrao drugu četvrtinu, poveo tri razlike na poluvremenu (43:40), a potom na startu nastavka napravio seriju 12:0 i poveo velikih 60:45. Cedevita Olimpija pokušala je da smanji zaostatak, na kraju je u tome uspjela, ali je ostala bez vremena za preokret.

Možda će vas zanimati

Litvanac Paulijus Valinaskas ubacio je 21 poen za FMP (5/5 za tri) i bio igrač utakmice, u kojoj je i njegov saigrač Trent Frejžer dodao 20 uz sedam asistencija.

Taj tandem predvodio je Beograđane, uz veliku pomoć Nenada Nerandžića, koji je uz osam poena uhvatio i osam skokova. Oni su obilježili trijumf kojim je FMP uspio ono što je malo ko predviđao – da u uzastopnim "jadranskim" kolima pobijedi Budućnost u Železniku, pa Cedevita Olimpiju u Sloveniji.

Na drugoj strani, najefikasniji među domaćima bili su Jori Ferel i Amar Alibegović sa po 18 poena, Džošua Adams dodao je 16, Edo Murić 12...

Ipak, sve to nije bilo dovojlno da Cedevita Olimpija ne doživi drugi poraz ove sezone, nakon što je prvi put pala u Podgorici, na parketu Budućnosti, u 4. kolu. 

FMP će u narednim rundama igrati uglavnom kod kuće, gdje ga čekaju dueli protiv MZT-a, Igokee i Cibone, a između tih mečeva i gostovanje Zadru. Poslije te serije mečeva, FMP će gostovati Partizanu 16. decembra.

FMP Cedevita Olimpija
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC