• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kendrik Rej zatrpao koš MZT Skoplja! U Laktašima oboren rekord Igokee m:tel!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee zabilježili su petu pobjedu u devetom kolu regionalne ABA lige.

 Igokea - MZT ABA liga 9. kolo Izvor: KK Igokea m:tel/Marija Vuruna

Poslije trijumfa u Bilbau u okviru FIBA Lige šampiona, Aleksandrovčani nisu imali vremena za odmor s obzirom da je u nedjelju uveče nastavljena ABA lige i susret devetog kola protiv MZT Skoplja, koji su u prelomili u dramatičnoj završnici.

IGOKEA - MZT 96:90 (26:21, 30:26, 16:23, 24:20)

Fantastičnu partiju u Laktašima odigrao je Amerikanac Kendrik Rej, koji je bio ubjedljivo najzaslužniji za novi trijumf, uz ključnih osam vezanih poena Harisa Delalića u finišu kada se i "lomila" utakmica.

Ali, krenimo redom.

"Igosi" su bolje ušli u utakmicu i brzo stekli "plus osam" (20:12) ponajviše zahvaljujući raspoloženim Amerikancima Kendriku Reju i Brajantu Krofordu, ali nisu uspjeli da odu na dvocifrenu prednost, da bi skopska ekipa do isteka prvog perioda uspjela da smanji rezultat (26:21).

Pokušavali su Makedonci da stignu do preokreta u drugoj četvrtini, ali je tim Dragana Bajića, koji se u najavi najviše plašio umora od dugog puta iz Španije, uspio da odbije sve napade.

Probudio se i Nikola Tanasković, a trojkom Kroforda je prvi put razlika narasla na dvocifrenu (47:36), ali se na odmor otišlo sa prednošću od devet pogodaka i to trojkom Reja u posljednjim trenucima.

Treći kvartal u potpunosti je pripao gostujućem timu, koji je u pokušaju da nadoknadi minus, u nekoliko navrata uspio da na krilima Kefija smanji na samo dva poena prednosti, da bi zbog nekih bespotrebnih grešaka domaćih košarkaša, MZT neočekivano dobio šansu da u odlučujućih 10 minuta uđu sa vođstvom. Ipak blokada Harisa Delalića spriječila je goste da povedu - 72:70.

Međutim, na početku odlučujuće četvrtine "igosi" prave seriju od 6:0 što je natjeralo trenera skopske ekipe Aleksandra Petrovića da pozove minutu odmora (78:70).

Makedonci su potom odigrali sjajno i uspjeli da izjednače, a potom i da povedu zahvaljujući Strahinji Mićoviću (86:88), ali je do tada indisponirani Delalić povezao nekoliko pogodaka za novu prednost domaćina 90 sekundi prije kraja (94:88).

U posljednjem minutu, gosti nisu pogodili trojku (Mićović), a Rej je sa linije slobodnih bacanja ovjerio pobjedu i sa 37 koševa postao najefikasniji "igos" u istoriji kluba iz Laktaša u regionalnom takmičenju!

Najefikasniji u domaćem taboru pored Reja, bili su Nikola Tanasković sa 18 pogodaka i Kroford sa dva koša manje, dok je kod 
makedonske ekipe prednjačio Majkl Kefi sa 21 pogotkom i Micović sa 18 poena.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC