• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umor i kratka rotacija, ali izvukli smo se! Dragan Bajić nakon pobjede Igokee m:tel: "Ne znam koliko ćemo izdržati"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener košarkaša Igokee m:tel Dragan Bajić nije imao šta da zamjeri svojim igračima poslije pobjede nad skopskim MZT-om u devetom kolu ABA lige, iako je bilo dosta oscilacija.

 Dragan Bajić izjava poslije pobjede Igokee nad MZT Skoplje Izvor: MN PRESS

"Igosi" su upisali petu pobjedu u regionalnom takmičenju, a najzaslužniji za vrijedan trijumf bio je Amerikanac Kendrik Rej, koji je oborio i klupski rekord po broju postignutih poena na jednoj utakmici.

Zbog osvojenih bodova Dragan Bajić, trener Aleksandrovčana, bio je jako zadovoljan.

"Ovo je bila jako bitna pobjeda za nas gledajući na momenat u kojem se nalazimo. MZT-u želim puno sreće u nastavku, i momcima koji su došli ovdje i hrabro odigrali jednu dobru utakmicu. Što se tiče same utakmice, moglo se primijetiti da smo u rotaciji imali samo osam igrača i da smo ostali juče i bez Marića koji se povrijedio. Znao sam da će u ovoj utakmici biti puno oscilacija gledajući energetsku potrošnju putovanja ovih par dana i da smo imali malo vremena za odmor i pripremu za MZT. MZT je jedan nezgodan tim, imaju dosta iskusnih igrača na svim pozicijama, igraju sa deset-jedanaest igrača u rotaciji i imaju uvijek svježine. Ali mi smo izvukli pobjedu, ja ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima", rekao je Bajić.

Prema njegovim riječima, Igokea m:tel je dala svoj maksimum, posebno jer je morao da "izmišlja" pozicije pojedinim košarkašima.

"U jednom momentu sa dvije trojke igrao na visokim pozicijama, na pozicijama četiri sa Delalićem i Jošilom. Ti su igrači ovdje od početka planirani na poziciji tri, međutim desilo se da igraju na poziciji četiri i pet. Jednostavno je MZT većim dijelom utakmice igrao sa pet igrača koji imaju domet za šut sa tri poena gdje sam ja morao da kombinujem odbranu. Ali na kraju ne treba tražiti puno zamjerki mojim igračima zbog umora i svega ostalog. Normalno to dovodi do pada koncentracije u napadu i odbrani".

Zgusnut raspored "igosa" najviše brine trenera Bajića.

"Ono što me brine je da već u petak igramo protiv Zadra i u subotu putujemo za Prag za FIBA Ligu šampiona. Desilo nam se u nezgodnom momentu da igramo svaka tri-četiri dana, i gledajući ovu rotaciju koju imamo bojim se samo momenta do kojeg ćemo moći izdržati. Rekao sam momcima prije utakmice da nas ima koliko nas ima i da trebamo svoj maksimum izvući prije utakmice i damo najbolje što možemo u ovom momentu i da ostvarimo pobjedu koja je trenutno najbitnija . Sad nam je važan odmor i priprema za Zadar", zaključio je šef struke ekipe iz Laktaša.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ŠTA SE DEŠAVA SA SPORTOM U BL?

Kako to da Igokea (eks Potkozarje) godinama redovno igra ABA ligu, pa i Ligu šampiona, a FK Borac BL nikad u svojoj istoriji nije igrao grupnu fazu nekog evrokupa?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC