• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na JEDNOJ nozi vuče tim ka tituli! Spektakl NFL heroja - zbog ovoga ga Amerika OBOŽAVA!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatni Patrik Mahoms donio veliku pobjedu u plej-ofu.

 patrik mahoms vodi kanzas do superboula Izvor: Profimedia/Jason Hanna

Kvoterbek NFL tima Kanzas siti Čifs, Patrik Mahoms (27) odigrao je bukvalno na jednoj nozi utakmicu plej-ofa protiv Džeksonvil Jaguarsa i donio svom timu pobjedu, 27:20. On je u drugoj četvrtini doživio ozbiljan problem sa skočnim zglobom, izašao je iz igre do poluvremena, ali ovako važan meč nije mogao da prođe bez njega. NFL šampion iz 2020. godine vratio se u igru i pokazao kakav je karakter. Doveo je ekipu do dvije pobjede od još jedne titule, a u narednom kolu imaće pakleno težak zadatak, jer će morati da osvoji "AFC" titulu protiv Sinsinatija ili Bafala.

Mahoms je završio meč sa 195 osvojenih jardi dodavanjem i sa dva bačena tačdaun pasa. U trenucima odluke, u posljednjoj četvrtini, vodio je svoj tim kroz napad u kojem je ostvaren tačdaun poslije 75 osvojenih jardi. Njegov saigrač Trevis Kelce uhvatio je čak 14 lopti, tako oborio svoj rekord karijere i ostvario dva tačdauna, dok je Ajzeja Pačeko istrčao 95 jardi.

Jaguarsi su u prošlom kolu napravili čudo kada su se vratili iz minusa 0-27 i dočekali i ovaj vikend u plej-ofu, ali dalje od toga nisu mogli. Mahoms je takav pobjednik da nikad nije izgubio u drugom kolu plej-ofa, "divizijskoj rundi", u kojoj ima skor 5-0. U toj fazi doigravanja za titulu bacio je čak 28 tačdaun dodavanja.

Važnije od toga je to da su Kanzas siti Čifsi na putu da igraju u trećem Superboulu u posljednje četiri godine, što pokazuje kakvu pobedničku kulturu gaje u tom timu. I kakvog lidera imaju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC