• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko je stvarno koštao turnir Srpska open? U opticaju tri cifre, premijer Višković iznio novi podatak

Autor Haris Krhalić

Premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković je na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS iznio nove podatke.

 Koliko je koštao Srpska open Višković novi iznos Izvor: Mondo/Slaven Petković

Banjaluka je u aprilu ove godine bila centar teniskog svijeta. Grad na Vrbasu je bio domaćin Srpska opena, ATP turnira iz serije 250.

Mnoga poznata imena iz svijeta tenisa osjetili su banjalučku šljaku, a do titule je na kraju stigao Dušan Lajović. Popularni Duci je u finala bio bolji od Andreja Rubljova, nakon što je u četvrtfinalu savladao Novaka Đokovića, odnosno Miomira Kecmanovića u polufinalu.

Turnir se igrao na renoviranim teniskim terenima u parku Mladen Stojanović kao i na novoizgrađenom centralnom terenu.

Izgradnja ove multifunkcionalne dvorane te organizacija turnira nije bila jeftina, ali postavlja se pitanje koliko je zapravo sve to koštalo.

U opticaju je nekoliko cifri...

Pred početak turnira predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik je u obraćanju banjalučkim medijima govorio da je za turnir "Srpska open" potrošeno 45 miliona KM.

"Vlada RS je do sada na tom planu dala 34 miliona KM, a grad Banjaluka 11 miliona KM. Da nije bilo svih nas, ne bi bilo turnira", rekao je tada Dodik.

Nakon završetka Srpska opena, koji je osvojio srpski teniser Dušan Lajović gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković je pominjao još veći iznos koji je potrošen za pripreme turnira iz serije 250.

S obzirom da je Dodik rekao da je Grad Banjaluka uložio 11, a gradonačelnik ustvrdio da je u pitanju četiri miliona više, cifra se popela na 49 miliona.

Međutim, premijer Vlade RS Radovan Višković na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS, otkrio je kako je Vlada RS za potrebe turnira izdvojila 28 miliona KM. Ministarstvo porodice omladine i sporta RS izdvojilo je oko 18 miliona KM dok je sa pozicije javnih investicija izdvojeno 10 miliona KM.

To je u konačnici 28 miliona KM, što je izdvojila Vlada RS“, rekao je Višković.

Ako tom iznosu dodamo 15 miliona KM koje je izdvojio Grad Banjaluka, dolazimo do nove cifre koja iznosi 43 miliona KM.

Podsjećamo, teniski turnir Srpska open neće biti održan u Banjaluci 2024. godine. Kao što je poznato Beograd je na tri godine otkupio licencu od Bukurešta za turnir iz serije 250, a posljednje izdanje Srbija opena održano je u Banjaluci u aprilu pod nazivom Srpska open. S obzirom da je pomenuta licenca istekla, turnir se od naredne godine vraća u Bukurešt.

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anoniman

“Izgubilo” par miliona, sta?

Mix

Za mene lično nije prvo pitanje sredstava jer ona se svakodnevno nelogično troše bilo ko da je na vlasti, nego zašto se stalo sa završetkom dvorane. Turnir kao svjetski događaj, najveći ikad u RS i BiH, ne računam sfrj i Olimpijadu, učinio nas je preponosnim tih dana i imali smo priliku najvećeg sportistu koji je ikad hodao planetom gledati u takmičarskom meču u svom gradu kao i legende Monfisa, Vavrinku, mladog Rubljova. Bankaluka se sad ne smije zaustaviti i vratiti raznim kuglaškim, karate i rafting događajima godine nego nastaviti dvoranu i vratiti tu divnu manifestaciju

00

@Mix Kako nije pitanje sredstava? Dvorana je mogla biti završena za mnogo manje novca (što i vjerovatno jeste), ali su se svi morali ugraditi po Bog zna koliko, a pored toga je još katastrofalno sagrađena

Minja

@Mix Nazovi nekog da ti napravi ono u dvorištu, tražiće ti maksimalno 6-7 miliona

Nikola

Šta su građani imali/dobili od tih silnih miliona? Banana smo državica a natežemo se tolikim novčanim sredstvima za takvu priliku???

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC