• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najnevjerovatniji rekord Novaka Đokovića: Bolji od svih brojeva jedan u istoriji i to kad se skupe zajedno

Novak Đoković djeluje kao da svaki dan obori neki rekord. Ali ovaj novi je zaista potpuno neverovatan.

 Novak Đoković oborio još jedan rekord Izvor: Profimedia/AFP/Anthony Wallace

Novak Đoković je ovog ponedjeljka započeo 413. nedjelju na vrhu ATP liste, a kao što znamo odatle se neće pomijerati neko vrijeme. Sigurno je da će dočekati 415 nedjelja na vrhu, a moguće i 420 ako bude odigrao dobro u Indijan Velsu za koji se trenutno sprema. Sve rekorde po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste je već oborio, ali ovo što je upravo uradio pokazuje da je neuništiv. 

Novakova 413. nedjelja na vrhu svjetskog tenisa ujedno je bila i 189. otkako je napunio 30 godina, a kada se to stavi u kontekst vidi se koliko je nevjerovatno dostignuće. Svi ostali teniseri koji su bili na čelu ATP liste nakon 30. rođendana uspjeli su da u četvrtoj deceniji života zajedno upišu 188 nedjelja na prvom mjestu.

To su naravno Novakovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal, kao i jedini koji je razbio dominaciju "Velike trojke" Endi Marej. Uz njih su u četvrtoj deceniji na prvom mjestu bili Andre Agasi, Ivan Lendl, Džimi Konors i Džon Njukomb i svi zajedno nisu upisali toliko nedjelja na prvom mjestu kao Đoković. 

Đoković je rođen 22. maja 1987. godine i sada je na pragu 37. rođendana, ali ne usporava. Kada se pojavi u Indijan Velsu gotovo sigurno će prebaciti 10.000 ATP bodova i ako se ne desi nešto nepredviđeno povećaće prednost na vrhu ATP liste. Iako je rekao da mu odavno to prvo mjesto nije fokus, što se vidi i po tome da igra ubjedljivo najmanje turnira od svih u teniskoj eliti, Novak je i dalje neprikosnoven. 

Vidjećemo do kada će ostati na vrhu, ali je sigurno da mu je sada prioritet da se spremi dobro za Rolan Garos i Vimbldon, a potom za Olimpijske igre u Parizu. U ovoj fazi karijere ključni su mu najveći turniri, ali očigledno da i pored toga što mu vrh ATP liste nije prioritet i dalje ne može mlađa garda da ga smijeni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC