• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković odmara i gleda muke rivala, jure po svijetu da ga sruše, a ne mogu mu ništa

Novak Đoković ne igra, a prednost mu raste. Kada dođe u Indijan Vels biće svjež, željan tenisa, ali i potpuno smiren. Jer šta god da uradi, ostaće na tronu.

 Đoković nedostižan na prvom mjestu ATP liste Izvor: Profimedia/IMAGO

Novak Đoković se opušta u Crnoj Gori, a njegova prednost na ATP listi samo raste. Posjećivao je restorane i putovao najbolji teniser ikada dok su se drugi znojili po turnirima širom svijeta, a opet je ostao neprikonoven na ATP listi.

Od ponedjeljka će početi 413. nedelju na vrhu, a sasvim je siguran još nekoliko nedjelja, pa vjerovatno i do kraja marta pošto ne brani nikakve poene. U nedjeljama ispred nas imamo još nekoliko turnira prije nego što se Novak vrati na teren usred kalifornijeske pustinje u Indijan Velsu, ali je sigurno da se prednost Srbina neće topiti.

Nastaviće se dominacija i nakon Indijan Velsa i Majamija, na kojima bi Novak trebalo da zaigra. S obzirom da na tim turnirima nije bio nekoliko godina zbog propisa vezanih za virus korona i za vakcinaciju on ne brani bodove i samo može da uveća bodovni saldo, pa ga očekujemo preko 10.000 ATP bodova u martu. A kako ostali stoje?

Novak Đoković trenutno ima 9.855 bodova i dodatno je pobjegao drugoplasiranom na ATP listi Karlosu Alkarazu. Mladi Španac je branio 250 bodova iz Buenos Ajresa, ali je poslije poraza od Nikolasa Žarija 7:6, 6:3 ispao u polufinalu i uzeo samo 90. Sada je na 9.105 poena, a već naredne nedjelje ide u Rio de Žaneiro. Tamo je prošle godine izgubio u finalu od Kamerona Norija i moraće da pobijedi kako bi uvećao bodovni saldo. Svakako, Novak mu je i tada van domašaja jer Alkaraz u Indijan Velsu brani titulu i ne može da doda ni bod kako god da odigra.

Danil Medvedev je ostao bez 500 bodova prošle godine osvojenih u Roterdamu pošto nije uopšte igrao taj turnir, a za dvije nedjelje će u Dubai na kome brani titulu. Tamo bi mogao da ode kao četvrti na svijetu jer Janik Siner sada ima 8.100 bodova na četvrtom mjestu. Ukoliko osvoji turnir u Holandiji imaće 8.270, pet više od Rusa. Što se Indijan Velsa tiče Siner brani polufinale, Medvedev finale i jasno je da je Novak još nekoliko nedjelja siguran na vrhu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC