• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znamo zašto je Novak ispao: Isto je kao sa Alkarazom, sada je sve jasno

Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Lorenco Museti. Šta im je zajedničko? Dvije stvari - osvojili su medalju na Olimpijskim igrama i ispali su sa US Opena.

 Đoković ispao sa US Opena zbog Olimpijskih igara Izvor: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Nisu to bile samo prazne riječi, Novak Đoković je stvarno ispao sa US Opena zbog zlata za Srbiju! Srpski teniser je odigrao dosta slabo i prva dva kola "Flešing Medouza" protiv Radua Albota i Lasla Đerea, ali je prošao u treće kolo. Zahuktali Aleksej Popirin je ipak odigrao sjajno i dobio ga u četiri seta, a veliki razlog za to su i Olimpijske igre. 

Novak Đoković je u Parizu osvojio posljednji trofej koji je čekao, uzeo je zlato na Olimpijskim igrama koje mu je izmicalo godinama, duže od decenije. Pobijedio je u finalu Karlosa Alkaraza i onda je morao sa šljake da prelazi na beton bez imalo pripreme. Nije u međuvremenu odigrao nijedan turnir na sličnoj podlozi i to se vidjelo i osjetilo. Na kraju je na konferenciji za medije sam Đoković to priznao.

"Možda... Drugačija je podloga. Potrošio sam mnogo energije da osvojim zlato. Došao sam u Njujork bez mnogo energije, nisam bio svjež. Ostao sam bez benzina, od prvog meča se nisam našao na terenu. Život ide dalje, pokušaću da se reorganizujem", rekao je Novak. 

NISU PRAZNE PRIČE, TAKO JE

Nije to samo izgovor i to jasno govore rezultati ostalih medaljaša sa Olimpijskih igara. Karlos Alkaraz koga je Novak savladao u nevjerovatnom finalu u Parizu se prvo mučio sa anonimnim Australijancem Li Tuaom, a onda je ispao u drugom kolu od Botika van de Zandshulpa iz Holandije. Lorenco Museti je jedva dobio Rajlija Opelku i Miomira Kecmanovića,  a onda je rutinski ispao u trećem kolu od Amerikanca Brendona Nakašime. Poslednji polufinalista Olimpijskih igara Feliks Ože-Aljasim je bio 19. nosilac turnira i ispao je ekspresno u prvom kolu od Jakuba Menšika. 

Vidljivo je bilo da se i poslije ogromnih napora, neizvesnosti oko stanja njegovog koljena, operacije i trke sa vremenom da se što bolje spremi za Olimpijske igre Novak potrošio i emotivno. Slavio je svoje zlato na terenu Rolan Garosa, sa porodicom, zatim u Olimpijskom selu sa srpskim sportistima, pa na balkonu Skupštine Beograda sa navijčima i sve je to uzelo maha. Sada je rekao da će se vratiti u Beograd i da će sa porodicom provesti neko vrijeme. Odmori se Novače, zaslužio si. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC