• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatarfest: Jazavac se vratio u Kerempuh

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Četvrto veče Teatarfesta, pred punom salom Narodnog pozorišta RS, odigrana je predstava “Jazavac u Kerempuhu” Satiričkog kazališta Kerempuh, reditelja Olivera Frljića.

 Teatarfest: Jazavac se vratio u Kerempuh Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Riječ je o predstavi koja govori o nasilnom preimenovanju ulica, trgova, institucija, pa i gradova, u Hrvatskoj u 90-tim godinama prošloga vijeka. Tada je, među ostalim i pozorište Jazavac preimenovano u Kerempuh.

Četiri glumca – Rakan Ršadat, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš i Vilim Matula, igrajući same sebe, održali su svaki po dvadesetak minuta duge monologe, u kojima se svaki na svoj način predstavio publici te pozabavio određenom temom, pitanjem, problemom ili predrasudom, izazivajući salve smijeha kod publike.

Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Gledajući ovu sjajnu predstavu, koja više govori odanašnjem vremenu, nego onom prije, stiče se dojam da prisustvujete stand-upu, glumci se dotiču svih segmenata društvenog života te nemilosrdno kritikuju javne osobe i negativne društvene trendove, uz veliku dozu ironije i satire, obogaćene sjajnim glumačkim izvedbama.

Reditelj i scenograf Oliver Frljić u svom autorskom projektu, jasno je stavio naglasak na samoj glumačkoj izvedbi, scenografija je minimalistička, a muzika jako malo prisutna.

“Jazavac kojeg ovdje upoznajemo nije onaj Kočićev, a još manje satiričko-kazališni. On je zajednički nazivnik za vrijeme u kojem su određena imena predstavljala opasnost za njihove vlasnike, vrijeme koje bi nam se, ako je ikada otišlo, u skoroj budućnosti moglo vratiti. Jazavac kojeg ovdje upoznajemo je neočekivani odraz koji pojedini od nas otkrivaju u ogledalu kad potraže svoj vlastiti lik. S Jazavcem, koji se vratio na mjesto zločina, mjesto na kojem je simbolički ubijen, vraća se i sjećanje koje je obrisano”, rekao je reditelj Oliver Frljić.

m:tel i ove godine podržao Teatar fest.

„Ponosni smo što smo i ove godine pružili prijateljsku podršku jednom od najznačajnijih kulturnih događaja na ovim prostorima i nadamo se da će ljubitelji teatra u narednim danima istinski uživati“, istakla je potparolka Milica Stojaković.

Osamnaesti Teatar fest “Petar Kočić” 2015. nastavlja se u petak u 20 časova, predstavom "Čudo u Šarganu" Narodnog pozorišta Beograd.

Prateći program festivala u petak u 12 časova donosi projekciju filma Elije Kazana "Tramvaj zvani želja", snimljenog po istoimenom dramskom tekstu Tenesi Vilijamsa.

U 18.00 čаsovа nа sceni "Petаr Kočić" promocijа knjige "Uvod u medije i komunikacije", urednika Miloša Babića u izdanju Izdavačke kuće Besjeda. O knjizi govore: Željko Vučković, Nenad Novaković i Miloš Babić.

Kompletan repertoar NPRS pogledajte OVDJE!

Pratite MONDO na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop