• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kotor Varoš: Održan tradicionalni sabor folklora

Autor SRNA

U okviru kotorvaroškog "Kulturnog ljeta", na Gradskom trgu je održan tradicionalni sabor folklora, na kojem su učestvovala četiri kulturno-umjetnička društva (KUD) iz Srpske.

Osim dva lokalna folklorna ansambla "Kotor Varoš" i "Mehmed Mujkić", na ovoj smotri učestvovali su KUD "Miloš Dujić" Čelinac i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Prnjavor.

Predstavnik KUD "Miloš Dujić" Milovan Todorović rekao je da se ovo društvo sa oko 200 članova, osnovano 1974. godine, publici predstavilo sa dvije koreografijama "Igre iz Srbije" i "Igre iz okoline Leskovca".

"Trenutno imamo oko 200 članova u četiri uzrasne kategorije, od pionira do seniora", istakao je Milošević.

Folklorni ansambl "Kotor Varoš" predstavio se igrama iz Banije i velikim Bačkim kolom, koje će prezentovati i na Danima kulture u Paraćinu početkom avgusta.

"Riječ je o koreografijama koje smo dugo vježbali, a osim nastupa u bratskoj opštini Paraćin očekuje nas učešće i na manifestaciji `Veliko kolo` u Veterniku, gdje ćemo pokušati da se upišemo u Ginisovu knjigu rekorda kao najveće i najduže srpsko kolo", naglasila je koreograf ovog ansambla Marina Tomić.

Kotorvaroška publika je s velikim interesovanjem pratila nastupe kulturno-umjetničkih društava u okviru "Sabora folklora".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop