• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeste li čuli za Trbu i Dugog?

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Domaće umjetničke snage odlučile su da Banjaluka dobije svoju slikovnicu, a plan je da Trba i Dugi postanu brend koji će imati svoju publiku.

Dugi i Trba za sada su online, a kampanja koja je počela prije tri dana pomoći će da njihova avantura dobije štampano izdanje.

“Dugi i Trba su likovi iz bajke, žive u jednom dalekom carstvu u kojem živi car čija je kćerka oteta. Car je raspisao oglas da će dati pola carstva i kćerkinu ruku onom ko je vrati. U akciju spasavanja krenuli su hrabri prinčevi i vitezovi, ali niko nije prošao prepreke. U istom carstvu žive jedan debeli i jedan mršavi lik koje niko ne voli jer tako ružno izgledaju. Obojica kreću u avanturu, sreću se i postaju prijatelji”, ispričala je za MONDO autorka ove bajke Jelena Kojović – Tepić.

Priča o avanturi Dugog i Trbe je sve samo ne obična i nema očekivan kraj.

“Trba i Dugi su dva autsajdera u društvu koji traže prijatelje i razumijevanje, prelaze sve prepreke upravo zato što su drugačiji. Oni su likovi koji ne rade ono što je očekivano, oni nisu prelijepi, prezgodni kao prinčevi, sa moćnim oružjem kao što je to tipično za bajke, niti je princeza vitka i zgodna koja čeka princa na bijelom konju”, dodala je Jelena.

A da bi Dugi i Trba ugledali svjetlost dana, autori su zatražili podršku ljubitelja dobre priče iz cijelog svijeta putem internet sajta "Kickstarter”.

Kampanja na Kickstarteru

Kampanja na Kickstarteru i više je nego uspješna. Za tri dana prikupljeno je preko 1600 dolara, a plan je da se za 30 dana skupi 3500 dolara za realizaciju kompletnog projekta.

“Tražili smo način kako da to objavimo. Lokalno izdavaštvo za djecu je relativno nerazvijeno, a vani vam traže da im prepustite sva prava, pa šta bude. Nama se to nije svidjelo, pa smo se odlučili za Kickstarter, jer su svi oni koji žele pomoći maksimalno zaštićeni“, kazao nam je Mladen Đukić iz Aeon produkcije i dodao da su Trba i Dugi dobili svoj izgled zahvaljući Dejanu Mijatoviću, koji je uradio ilustraciju.

Kickstarter funkcioniše tako da se sa projektom upoznate prije realizacije a svoj proizvod dobićete prije svih, već u decembru.

“Ljudi su stvarno zaštićeni, Kickstarter samo izazove karticu a ne naplati ništa. Tek po završetku kampanje se skidaju pare. Ako kampanja bude neuspješna nikom ništa, a plus je to što svi mogu vidjeti projekat. Ima i video gdje se vide i autori i sve je stvarno iskreno, a svi koji podrže projekat dobiće slikovnicu prije ostalih“,rekao je Đukić i istakao da će slikovnica biti skuplja kada se pojavi u knjižarama.

Pogledajte najavu!

Pratite MONDO na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MUSMULA

Nadam se da je originalno jer na prvi pogled djeluje kao Menzelov film "Selo moje malo"

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop