• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo morate da vidite, a stiže i u naše domove!

Autor mondo.rs

Brutalna demonstracija budućnosti koja je već stigla!

 Ovo morate da vidite, a stiže i u naše domove! Izvor: MONDO portal.

Za razliku od svih konkurenata Microsoft HoloLens uređaj kombinuje virtuelnu realnost sa realnim okruženjem u kojem se projektuju "dodirljivi" hologrami. Tim hologramima možete da radite, premiještate ih, koristite ih kao predmete, a najnovija HoloLens mogućnost je - nošenje holograma na tijelu! Pomoću "kacige", koja nema žice, ne zahtijeva vazu sa računarom ili telefonom, nije priključena na internet (što su razlike u odnosu na konkurenciju) formira se mješavina prostora koji poznajete i u kojem se nalazite, sa virtuelnom realnošću u kojoj možete da budete bilo šta i radite šta poželite.

Microsoft HoloLens Demo Project X Ray.
Izvor: CNet.

Na Microsoft događaju, na kojem su pored ovog prikazani i drugi novi uređaji za narednu sezonu, demnostrirane su HoloLens mogućnosti, koje su nas ostavile bez daha - da, ne volimo tu konstrukciju, ali je zaista tako, pogledajte video pa ćete se i sami uvjeriti (obratite pažnju na istovremeni HoloLens prikaz i stvarnost učesnika u demonstraciji).

Microsoft je počeo da prima rezervacije za razvojni model HoloLens uređaja, namijenjen programerima, koji košta 3.000 dolara i koji će krenuti ka programerima početkom 2016.

Prema nezvaničnnim informacijama Microsoft će HoloLens u nekom trenutku ponuditi i kod nas. Biće vrlo zanimljivo vidjeti na koje će sve načine HoloLens naći primjenu u zabavi, svakodnevnom životu i poslu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS