• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćevapi po receptu Džejmija Olivera!

Autor mondo.rs

Džejmi Oliver je poznat kao veliki gurman, pa nas uopšte ne čudi što je na svom sajtu podijelio recept za ćevape sa ajvarom.

Izvor: MONDO/Dragana Todorović

"Tortilje punjene grilovanim mesom (ćevapi) i sosom od crvene paprike (ajvar), idealan su obrok kada vam dolazi društvo. Napravite smjesu za ćevape barem nekoliko sati prije nego što ih stavite na roštilj, a najbolje bi bilo da ih napravite veče prije nego što ih ispečete", napisao je Džejmi na svom sajtu.

Potrebno za šest osoba:

- 750 grama mljevenog junećeg mesa

- 400 grama mljevenog svinjskog mesa

- glavica i četiri čena bijelog luka

- dvije kašičice sode bikarbone

- kašika mljevene paprike

- jedno jaje

- 150 mililitara kisele vode

- maslinovo ulje

- glavica crnog luka

- veza peršuna

- šest tortilja

Priprema:

U veliku posudu stavite juneće i svinjsko meso, zatim oljuštite i isjeckajte četiri čena bijelog luka. Dodajte sodu bikarbonu, papriku i začine. Dodajte jaje i rukama izmešajte smjesu, a zatim sipajte kiselu vodu, da se sve sjedini.

Meso podijelite na deset ili 12 dijelova, a zatim svaki deo oblikujte kao kobasicu - neka bude dugačka oko deset centimetara, širine oko dva centimetra. Stavite ćevape na podmazan pleh, prekrijte folijom i stavite da odstoje u frižideru.

Pecite ih na roštilju, ili u tiganju na šporetu na srednjoj vatri, ne duže od 15 minuta.

Džejmi predlaže da ćevape poslužite na tortiljama, uz malo ajvara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop