Fin, lagan kolač koji se brzo sprema. Počastite sebe ovom poslasticom.
Šta je sve potrebno?
230 grama brašna
šoljica šećera
2 dl jogurta
1 dl ulja
3 jaja
vanilin šećer
1/2 kesice praška za pecivo
nastrugana limunova korica
350 grama jagoda
Kako spremiti?
Umutite penasto žumance sa šećerom, dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i limunovu koricu. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Sjediniti belanca sa prvom smesom. Dok se rerna bude grejala na 200 stepeni, okrugli kalup za torte premažite maslacem i pospite ga brašnom. Potom izlijte testo koje ste umutili i ravnomerno rasporedite jagode. Kolač pecite oko 25 minuta, a onda ga sa sve kalupom ostavite da se ohladi. Kada se skoro bude skroz ohladio, poslužite ga sa kuglom sladoleda ili prelivom od čokolade.
Savet: Umesto jagoda možete iskoristiti i neko drugo voće.