• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spas za starije, sporije kompjutere

Autor mondo.rs

Sad ćete računar koristiti malo lakše i brže, zahvaljujući novim poboljšanjima.

 Spas za starije, sporije kompjutere Izvor: MONDO portal.

Firefox je vrlo popularan pregledač neta na slabijim mašinama, što je pokazala i detaljna studija tog veb pregledača, objavljena krajem 2016. godine. Kako bi maksimalno pomogao korisnicima da što više uživaju u pregledanju sajtova i interneta Mozilla se trudi da redovno ažurira Firefox, a pred vama su dve najnovije opcije, koje upravo korisnicima takvih računara nude pomoć.

Prva je dugme „Optimize Firefox“, koje će zaustaviti učitavanje i sa stranice skloniti sve dodatke i aplikacije „trećih strana“ koje se neminovno učitavaju sa sajtovima.

Druga opcija je „Content Processes“ i omogućava da lakše radite sa više tabova istovremeno, ali žrtvuje memoriju uređaja, pa će je mnogi, ipak, zaobići.

I na kraju, po prvi put u Firefox pregledaču omogućeno je isključivanje elemenata korisničkog okruženja, animacija na tabovima i menijima, što bi trebalo da rastereti sve resurse računara makar malo. Opcija „Page Prefetching“ omogućiće brže učitavanje sadržaja na sporim internet vezama.

Trenutno je aktuelna Firefox v52 verzija, a ove opcije biće aktivne od verzije v55, navodi TNW portal, koji ističe da je ovo veliki korak napred Firefox pregledača, u pravom smeru - ka korisnicima…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS