• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trba i Dugi u novoj avanturi

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Nakon dvije vrlo uspješne knjige sprema se i treća epizoda domaće ilustrovane bajke "Avanture Trbe i Dugog".

Banjalučki umjetnici još jednom će obradovati mališane knjigom o njihovim junacima, Trbi i Dugom, u epizodi "Izgubljeni recepti doktora zeca".

Nakon vrijednog rada proteklih nekoliko mjeseci, knjiga bi uz podršku publike trebala uskoro da ugleda svjetlost dana.

"Treća epizoda 'Avantura Trbe i Dugog'  je spremna i krenuli smo sa kampanjom na sajtu indiegogo i svi oni koji žele mogu da unaprijed rezervišu svoj potpisani primjerak koji će im doći na kućnu adresu. Završili smo ilustracije, priča je tu, a uz podšku ljudi kroz indiegogo kampanju trebali bismo da riješimo troškove štampanja kako bi knjiga mogla doći do djece", rekao je za MONDO izdavač i producent knjige Mladen Đukić.

Svi oni koji žele da po promotivnoj cijeni naruče svoj primjerak mogu to učiniti OVDJE i tako podržati novo izdanje ove ilustrovane bajke za djecu.

Trba i Dugi likovi su koji su nastali u "banjalučkoj kuhinji", ali su već osvojili srca mališana.

Pisac knjige Jelena Kojović-Tepić otkriva nam šta to očekuje Trbu i Dugog u novoj epizodi.

"Dugi je počeo da pati od nesanice pa mu je doktor zec Vladimir dao lijek, a kada su Trba i Princeza čuli da je on sladak i ukusan i oni su ga popili. Međutim, zec je pomiješao recepte i oni su počeli da se smanjuju, a pošto zec Vladimir nije imao protivlijek oni moraju u potragu za izgubljenom sveskom recepata koja se nalazi u ruševinama njegovog fakulteta…"

Kojović Tepić ističe da je cilj ekipe koja je napravila "Avanture Trbe i Dugog" da napravi domaću priču koja će učiti djecu pravim vrijednostima.

"Mi ne želimo superheroje u našoj knjizi. Današnja djeca dobijaju pogrešnu sliku o idealima i vrijednostima, kako djevojčice kojima se nameće slika savršenih ljepotica, tako i dječaci koji gledaju junake sa nekim supermoćima. Mi smo napravili likove koji su normalni i imaju ljudske mane, ali koji svojom dobrotom i zajedništvom savladavaju prepreke. Nema tu supermoći, već svi naši likovi zajedno, uz pomoć prijatelja dolaze do rješenja problema", kaže Kojović-Tepić.

"U svim epizodama njih muče oni dječiji problemi, Trba i Dugi na početku su odbačeni jer su drugačiji, Princeza ima strah od visine koji savlada uz pomoć prijatelja, zec Vladimir ima govornu manu, sve je to ono s čim se djeca susreću", dodaje Đukić.

Kao i prošli put, novu epizodu avantura Trbe i Dugog radio je novi ilustrator. Ovog puta to je Milica Čvokić.

"Jedan od uslova našeg konkursa je da je to osoba iz Banjaluke ili da se tako osjeća jer je ovo domaća priča. Ilustracije u trećoj knjizi radila je Milica Čvokić, a na konkursu smo dobili i još nekoliko kvalitetnih autora koji će raditi naredne epizode", rekao je Đukić.

Autori ove dječije knjige spremili su i iznenađenje za čitaoce MONDA i prvih 20 čitalaca moći će OVDJE da po potpuno simboličnoj cijeni rezerviše svoj primjerak i tako postane dio vjerne publike koju su Trba i Dugi stekli u protekle dvije godine.

"Kroz ove dvije kampanje dobili smo i naše vjerne čitaoce koji unaprijed kupe svoju knjigu, njih je oko 300, ali se taj broj povećava. Nakon završetka kampanje koja će trajati dvije sedmice, štampaćemo knjigu, a zatim ćemo imati promociju u Muzeju savremene umjetnosti, uz naravno radionicu za djecu", rekao je Đukić.

Sve informacije o ilustrovanoj bajci "Avanture Trbe i Dugog" možete pronaći i na zvaničnom sajtu trba-dugi.com, te na njihovoj facebook stranici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop