• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Nebojša Glogovac

Autor mondo.rs

Slavni glumac preminuo je u 49. godini nakon kratke bitke sa najtežom bolešću.

 Preminuo Nebojša Glogovac Izvor: MONDO/Petar Stojanović
Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Nebojša Glogovac je preminuo jutros na pulmologiji Kliničkog centra Srbije, gde je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primljen pre dva dana, prenosi RTS.

Glogovac je i pre deset dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno, a konstatovan mu je karcinom pluća.

Rođen je 30. avgusta 1969. u Trebinju, ali se u predškolskom uzrastu preselio u Pančevo. Studirao je filozofiju, ali se posle nekoliko godina predomislio i upisao glumu u klasi profesora Vladimira Jevtovića, u generaciji sa Natašom Ninković, Vojinom Ćetkovićem i Sergejem Trifunovićem.

Karijeru je započeo na televiziji, manjim ulogama u serijama "Bolji život" i "Raj". Filmska publika upoznala ga je i zavolela u ostvarenjima "Ubistvo s predumišljajem" i "Do koske".

Usledile su uloge u filmovima "Bure baruta", "Spasilac", "Ranjena zemlja", "Nebeska udica", zatim komediji "Munje", hororu "TT sindrom"…

Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu. Dobio je četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagradu grada Beograda za filmsku umetnost, gran pri u Nišu, Sterijinu nagradu, zatim nagrade "Miloš Žutić" i "Car Konstantin".

Gledali smo Glogovca i u filmovima "Kad porastem biću kengur", "Sutra ujutru", "Klopka", filmu po predstavi "Hadersfild", a pozajmio je glas i za crtani film "Technotise: Edit i ja".

Na televiziji je glumio u serijama "Porodično blago", "Ravna gora", "Branio sam Mladu Bosnu", "Vojna akademija", "Žene sa Dedinja", kao i aktuelnim "Ubice mog oca" i "Nemanjići – rađanje kraljevine".

Poslednjih godina, snimio je film "Enklava" kao i "Ustav Republike Hrvatske", ostvarenje u kojem je igrao transvestita, i tom ulogom izazvao burne reakcije javnosti u regionu.

U 2018. je u planu premijera imao "Zaspanku za vojnike" Predraga Gage Antonijevića, kao i "Apsurdni eksperiment" Boška Ilića.

Iz braka sa slikarkom Minom dobio je sinove Gavrila (19) i Miloša (16), dok je sa Milicom Šćepanović 2016. dobio kćerku Sunčicu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pesimista

POČIVAJ U MIRU LEGENDO.PRERANO SI NAS NAPUSTIO.LAKA TI ZEMLJA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop