• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite domaći roštilj sos!

Autor mondo.rs

Evo lakog recepta koji će vaše meso sa roštilja podići na novi nivo!

 Napravite domaći roštilj sos! Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ako želite nešto posebno uz roštilj, osim "obaveznog" luka i dodataka kao što su senf i kečap, ovaj brzi i laki recept je za vas!

Roštilj sos koristi se u ishrani od 17. veka, i predstavlja mešavinu nekoliko sastojaka koji daju dodatni ukus pečenom mesu. Tradicionalno, sadrži kečap ili sos od paradajza, kiseli sastojak kao što je jabukovo sirće, i začine, mada postoje i varijante koje sadrže i majonez.

Trebalo bi da ga bude dovoljno da porciju roštilja učini zanimljivijom, ali ne previše začinjenom, pa se maže ili po samom mesu, ili po "podlozi" kao što je zemička. Najbolje od svega je što se pravi za dvadesetak minuta, i u frižideru može da stoji desetak dana.

Sastojci:

Veća glavica luka

Dva čena belog luka

400 mililitara kečapa

Dve kašike maslinovog ulja

100 mililitara jabukovog sirćeta

Tri kašike smeđeg šećera

Četiri kašike jakog senfa

Dve kašičice "vuster" sosa

Kašičica ljute paprike u prahu

So i biber

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani luk i beli luk. Kada omekšaju, dodajte sve sastojke, zalijte sa najmanje pola čaše vode (gustina zavisi od kečapa koji koristite), i krčkajte 10-15 minuta, dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Sipajte ga u flašu ili teglu, i držite u frižideru.

Koji je vama omiljeni sos uz roštilj? Recite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop