• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljen program jubilarnog „Zapleta“

Autor mondo.ba

Deseti po redu Festival mladog glumca Zaplet biće otvoren 20. oktobra u GP Jazavac u Banjaluci, a kao i svake godine očekuju nas uzbudljive predstave i bogat prateći program.

Na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su učestvovali Ljubiša Savanović i Dragana Marić, organizatori i selektori festivala, najavljen je ovogodišnji repertoar.

"Jubilarni, deseti festival okupiće pozorišta i predstave koje, pored toga što su kvalitetne, donose nešto novo pred našu publiku i na formalnom i na tematskom planu. Trudili smo se da napravimo program koji će biti i kvalitetan i interesantan publici", kazao je Savanović.   

"Osim predstava, 20.10. otvorićemo izložbu karikatura Dobrosava Boba Živkovića sa kojim ćemo organizovati i razgovor to veče nakon predstave. U programu „Razgovor sa glumcima“ ugostićemo Ljubomira Bandovića (21.10), Renea Bitorajca (22.10) i Vuka Kostića (23.10), koji će razgovorati sa našom publikom. Ulaz na ove programe je slobodan", istakla je Dragana Marić.

Novinarima je predstavljen i autorski tim predstave „Taximetar“, rađene po tekstu Gorana Vojnovića i u režiji Slobodana Perišića, koja će biti premijerno izvedena na otvaranju.

Željko Stjepanović, prvak Narodnog pozorišta RS, koji igra ulogu taksiste Ranka naglasio je da je ovo nastavak njegove saradnje sa Gradskim pozorištem Jazavac u kojem je dosad režirao tri predstave, a sada prvi put igra na sceni Jazavca.

"U predstavi igram taksistu koji je pri kraju svog radnog vijeka i koji se bori sa svakodnevim životnim problemima. Veliko mi je zadovoljstvo što sam sarađivao sa Gradskim pozorištem Jazavac, rediteljem Slobodanom Perišićem i sjajnim mladim glumcem Aleksandrom Runjićem. Aleksandar Runjić u ovoj predstavi igra devet uloga i napravio je sjajan posao. Mislim da će predstava biti atraktivna publici. Pored toga, ona ima i jednu duboku poruku koja govori o stanju našeg društva", dodao je Stjepanović.

Ovogodišnji Zaplet podržala je i kompanija m:tel.

"Srećni smo što smo i dalje prijatelji Gradskog pozorišta Jazavac i ponosni smo što smo dio ovog pozorišta. Neka tokom festivala bude u prvom planu kultura i dobre pozorišne predstave“, kazala je portparolka m:tela Jelena Maksimović.

Žiri ovogodišnjeg festivala čine Dijana Grbić, glumica, Sandra Ljubojević, glumica Narodnog pozorišta RS i Milan Rakulj, pjesnik iz Banjaluke.

Festival su podržale i kompanije Mikrofin i Prointer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop