Jednostavno, a prste da poližeš!
Riba je uvijek dobar izbor za obrok, a evo i kako da je spremite da bude veoma, veoma ukusna.
Potrebno:
tri pastrmke (oko 900 grama)
so po ukusu
tri kašike suvog biljnog začina
50 grama brašna T-500
jedan decilitar suncokretovog ulja
sok od limuna
Priprema:
Pastrmku je pri pripreme potrebno očistiti, ako je kupite svježu. To ćete uraditi tako što ćete iseći uzduž trbušni dio od glave do repa i izvaditi iznutrice. Bitno je i da otklonite škrge iz glave, kako pastrmka ne bi bila gorka. Zatim ribu dobro operite vodom i stavite da se malo ocijedi.
Svaku ribu posolite po ukusu, a zatim u svaku ribu rasporediti po unutrašnjosti kašičicu suvog biljnog začina. Zatim svaku ribu uvaljajte u brašno i ispržite u vrućem ulju.
Da se kožica ne bi skidala tokom prženja ribe, pržite je na umjerenoj temperaturi, dok ne porumeni i ne dobije krckavu kožicu sa jedne strane, a onda okrenite na drugu.
Kako vi spremate pastrmku? Pišite nam u komentarima...