Ukusan ručak za manje od pola sata.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za punjene tikvice na grčki način!
Sastojci:
Četiri tikvice srednje veličine
Kašika maslinovog ulja
Glavica crvenog luka, sitno iseckana
Četiri čena belog luka, sitno iseckana
450 grama ćurećeg mesa, mlevenog
Kašičica origana
Soli i bibera po ukusu
Dva paradajza iseckana na kockice
Feta, iseckana na kockice, za posipanje (po želji)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
Tikvice presecite po dužini, pa kašikom izdubite sredinu i stavite ih u pleh.
U šerpu stavite maslinovo ulje, pa izdinstajte crni luk, dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte beli luk i mleveno ćureće meso, i dinstajte 6-7 minuta na srednjoj vatri. Zatim dodajte začine, paradajz iseckan na kockice, soli i bibera po ukusu i dinstajte, mešajući, još dva ili tri minuta.
Sklonite sa vatre, pa filujte tikvice, a zatim stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. Pospite kockicama fete i služite toplo.
Imate li vi neki dobar recept za "ručak na brzinu"? Pišite nam!