• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tikvice sa ćuretinom i fetom

Autor mondo.rs

Ukusan ručak za manje od pola sata.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za punjene tikvice na grčki način!

Sastojci:

Četiri tikvice srednje veličine

Kašika maslinovog ulja

Glavica crvenog luka, sitno iseckana

Četiri čena belog luka, sitno iseckana

450 grama ćurećeg mesa, mlevenog

Kašičica origana

Soli i bibera po ukusu

Dva paradajza iseckana na kockice

Feta, iseckana na kockice, za posipanje (po želji)

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice presecite po dužini, pa kašikom izdubite sredinu i stavite ih u pleh.

U šerpu stavite maslinovo ulje, pa izdinstajte crni luk, dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte beli luk i mleveno ćureće meso, i dinstajte 6-7 minuta na srednjoj vatri. Zatim dodajte začine, paradajz iseckan na kockice, soli i bibera po ukusu i dinstajte, mešajući, još dva ili tri minuta.

Sklonite sa vatre, pa filujte tikvice, a zatim stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. Pospite kockicama fete i služite toplo.

Imate li vi neki dobar recept za "ručak na brzinu"? Pišite nam!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop