• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook uvodi opciju anonimnog tračarenja

Autor mondo.rs

Facebook „tračara“ je sledeći razvojni korak društvenih mreža, koji će sakriti identitet korisnika i omogućiti im onlajn ćaskanje i tračarenje uživo.

Facebook je nedavno bio na meti prozivki, uglavnom LGBT osoba i organiyacija koje ih podr\avaju, zbog primoravanja korisnika da prilikom prijave na i korišćenja Facebook mreže upotrebljavaju isključivo pravo ime i prezime. I dok neki Fejs korisnici žele iz bezbednosnih, kulturoloških ili nekih drugih razloga da se na mrežu prijave pod pseudonimom (a trenutno im to nije dozvoljeno), Facebook radi na posebnoj aplikaciji ili dodatku glavnoj aplikaciji, koji će omogućiti anonimni čet i razmenu multimedijalnih sadržaja.

Jedan od Facebook menadžera, Džoš Miler, kojeg je Facebook „prisvojio“ kupovinom jedne od Branch aplikacija, u poslednjih godinu dana radi na novom sistemu anonimnog četovanja, koje će se kao Facebook aplikacija ili dodatak pojaviti u sledećih nekoliko nedelja, piše Daily Mail.

Portal navodi da nije baš jasno kako će se ova aplikacija vezivati za Facebook i na koji način će funkcionisati, kada se zna da Facebookova politika o prijavljivanju isključivo sa pravim imenom i prezimenom ostaje na snazi. Takođe, Daily Mail navodi da će ovo biti jedna od idealnih aplikacija za onlajn ogovaranje, tračarenje i trošenje vremena na neobavezno ćaskanje. Ipak, prema informacijama do kojih je portal došao na novu aplikaciju korisnici će se prijavljivati sa fiktivnim imenima i pseudonimima, što će im omogućiti da zadrže anonimnost, ali ih, takođe, ograničiti da znaju ko im je prijatelj s Fejsa, a ko ne.

Da li biste koristili ovu aplikaciju? Recite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mirko

da zelim

RECENZIJE

TIPS & TRICKS