• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balet na ledu u Banjaluci!

Autor mondo.ba

Baletna predstava na ledu "Krcko Oraščić" koji izvodi ansambl Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga stiže u Banjaluku u novembru!

Ovu bajku na ledu sa uz vrhunskim igračima čije baletsko-klizačko umijeće ostavlja bez daha gledaćemo u Sportskoj dvorani Borik 30. novembra. 

Riječ je o predstavi sa preko 300 originalnih, raskošnih kostima, koja se izvodi uz bezvremensku muziku Čajkovskog.

Za koreografiju je zadužen je Konstantin Rasadin. Većina plesača dolazi iz redova klizača-takmičara koji su osvojili ruske i međunarodne nagrade. Oni su prošli kroz naporan i intenzivan trening Konstantina Rasadina kako bi naučili da povežu elemente sportskog klizanja s vještinama klasičnog baleta.

Koreograf Državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga, Rasadin, bio je više od 23 godine vodeći solista baleta Teatra Marinski, a radio je sa zvijezdama kao što su Rudolf Nurejev, Mihail Barišnjikov i Natalija Dudinskaja.

Do sada su imali  preko 7.000 nastupa širom svijeta, zahvaljujući  izuzetnom spoju klasičnog baleta i umjetničkog klizanja, koje nudi publici nesvakidašnji spektakl u formi baleta na ledu.

Ruski državni balet na ledu  osnovao je Konstantin Bojarski 1967. godine, postavljajući upravo  produkciju zasnovanu na „Krcku Oraščiću“ Čajkovskog. Danas ova predstava  očarava gledaoce u pozorištima i dvoranama širom svijeta.

Ulaznice koštaju 15 KM i u prodaji su od četvrtka 19. oktobra  na blagajnama SD “Borik”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop