Zbog ovoga nemate sreće u ljubavi

Autor:

Jedna jednostavna, malecka reč može da vam uništi vezu. Evo o čemu se radi...

0
A- A A+

Koristite je svaki dan u komunikaciji sa osobom koju volite, ali ako preterate, može vas koštati veze... Jer, čak i kad to nije slučaj, ova kratka reč i običan razgovor "pretvara" u napad.

Niste sigurni koja je reč u pitanju? Jedna zamenica... Pogađate?

TI!

Naravno.

Svaki razgovor koji počinjete prebacivanjem krivice, korišćenjem ove zamenice vrlo brzo pretvoriće se u beskonačni niz optužbi koje ćete samo prebacivati s jedne na drugu stranu, kao ping-pong lopticu.

"Ti se nikad ne javljaš na telefon!", "Ti nikad..." ili, "Ti uvek..." Ako malo razmislite, shvatićete da vam često tako nešto "izleti", a kad izgovarate takve rečenice, partner se oseti ugroženo čak i ako vi nemate naročitu nameru da se svađate u tom trenutku. U svakom slučaju, pošto se on oseti ugroženo, prirodno je da će reagovati protivnapadom i - eto problema, piše YourTango.

Šta možete da uradite? Za početak, ne bi bilo loše da promenite perspektivu. Dakle, ako imate neku primedbu, pokušajte da je iznesete manje svađalačkim tonom.

Probajte, za promenu, da koristite malo drugu zamenicu. "Ja", na primer. Probajte da govorite iz prvog lica, jer "bila sam tužna i ljuta jer mi se nisi javljao ceo dan" ostavlja mnogo više prostora za razuman razgovor koji se neće pretvoriti u svađu od "ti se opet ne javljaš kad te zovem", zar ne?

U zdravoj komunikaciji između dvoje ljudi koji se vole, fokus bi trebalo da bude na onome kako se osećate, a ne na tome ko je (možda) kriv...

Ostale vijesti