Trend koji ledi krv u žilama

Rooftopping ili u slobodnom prevodu „krovarenje“ je trend koji postoji već godinama, ali uprkos tome što je opasan i ilegalan, klinci ga OBOŽAVAJU.

0
A- A A+

O čemu je riječ? Rooftopping ili roofing je nešto kao parkur, samo mnogo opasnije. Oni koji uživaju u hodu po ivici krova neke veoma visoke zgrade, ili čak preskaču s jedne zgrade na drugu uglavnom to rade zbog adrenalina, videa, selfija ili panoramske fotografije koja će da pobere mnogo lajkova na internetu.

Fora je u tome da se ove opasne egzibicije izvode bez ikakve zaštitne opreme, a što je stvar opasnija, internet će vas više voljeti.

YouTube je prepun snimaka, a ovaj trend posebno je popularan u Rusiji.

Pogledajte o čemu je riječ:

Izvor: MustangWanted / YouTube

Ne zaostaju ni djevojke:

Izvor: Travel Ticker / YouTube

Ova ekstremna aktivnost najpopularnija je među mladima od 17 do 25 godina, a većina njih kaže da to rade jer žele slobodu da istražuju svoj i druge gradove iz drugačije perspektive, koja nije dostupna svima.

Neki od njih kažu da je rooftopping vrsta aktivizma, nastao iz potrebe da pokažu svijetu da sloboda nema granice. I što su ograničenja veća – izazov je primamljiviji.

Ipak, nesreće su česte, a smrt skoro neminovna. Najsvježiji je slučaj Kineza Vua Jongninga, koji je poginuo početkom novembra prošle godine, a nakon čije smrti je skrenuta pažnja šire javnosti na ovaj opasan trend.

Ovako je izgubio život:

Izvor: YouTube

Valja napomenuti da je u cijelu priču, pored adrenalina i slave umiješano i mnogo novca – ovi klipovi dostižu na desetine miliona pregleda, a znamo da su lajk, klik, dijeljenje i komentarisanje najvažnija valuta u svijetu milenijalaca.

Ne možemo, a da ne odahnemo što kod nas i nema mnogo visokih zgrada koje bi privukle ove ekstremne „adrenalin džankije“. Ipak, budite na oprezu, i ako od svog tinejdžera čujete da pominje veranje po krovovima sa selfi štapom – reagujte.

Ostale vijesti