Konkurs "Priče iz komšiluka 2"

Autor:

Mondo.ba portal vas poziva da se prijavite na REGIONALNI konkurs za kratke priče "Priče iz komšiluka 2". Najbolji radovi biće objavljeni u istoimenoj knjizi, druga nagrada je tablet, a autor pobjedničke priče dobija IZDAVANJE KNJIGE!

Konkurs "Priče iz komšiluka 2" Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

Konkurs otvaramo 23. aprila, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a prijave primamo do 23. maja u ponoć. Pozivamo sve građane BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji znaju i vole da pišu da nam pošalju svoju priču.

Cilj nam je da damo priliku mladim, nepoznatim ili neafirmisanim piscima i hroničarima da svijetu pokažu svoj talenat. Naravno, mogu da se prijave i svi oni kojima je pisanje profesija, važno je samo da priča bude autorska i neobjavljivana.

Kada je o temama riječ – nema ograničenja. Pišite o sebi, svojim komšijama, sugrađanima, pišite nam o svom gradu, selu, naselju, o svom ljubimcu, prijateljima…

USLOVI KONKURSA:
- Mogu da učestvuju svi državljani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske (autori koji su učestvovali na prošlogodišnjem konkursu "Priče iz komšiluka" takođe mogu da se prijave)
- Priča treba da bude dužine do 800 riječi (ili dvije novinarske kartice, veličina fonta 14, Times New Roman), napisana na službenim jezicima i pismima navedenih država
- Priča ne smije biti objavljivana na blogovima, društvenim mrežama, na portalima, u novinama, knjigama, magazinima i sl.
- Priču pošaljite na email adresu priceizkomsiluka@gmail.com zajedno sa vašim podacima (na kraju priče zapišite ime, prezime, grad ili mjesto u kome živite i broj telefona)
- Portal Mondo.ba zadržava sva autorska prava na tekstove koji budu pristigli

NAGRADE:
- Najbolji radovi biće objavljeni u knjizi "Priče iz komšiluka 2", koju ćemo izdati u saradnji sa izdavačkom kućom "Imprimatur" (+ PDF izdanje koje će biti besplatno za download na našem portalu).
- Piscu najbolje priče biće omogućeno izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, u izdanju izdavačke kuće "Imprimatur"
- Druga nagrada je tablet koju poklanja kompanija m:tel

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri:
- Berislav Blagojević, pisac, predsjednik žirija
- Boris Maksimović, književnik, urednik časopisa Talas i direktor izdavačke kuće Imprimatur, član žirija
- Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS, član žirija
- Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kompanija m:tel, član žirija

Ostale vijesti