• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je jedini pravilni način da operete tiganj

Autor mondo.rs

Otkrivamo vam tri razloga da na ovaj način operete svoj omiljeni tiganj, produžite mu život i zaštitite okolinu!

 Ovo je jedini pravilni način da operete tiganj Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/Devin_Pavel

Na ovaj način ćete ukloniti masnoću, nećete oštetiti površinu tiganja i čuvaćete okolinu!

Ako i vi ispržite nešto u tiganju, a zatim ga odmah isperete vodom, bilo toplom ili hladnom, pogrešno čistite svoj tiganj.

Tiganj u kojem ste upravo nešto napravili trebalo bi da ostavite da se potpuno ohladi, umesto da ga toplog isperete.

Kada se potpuno ohladi, drvenom ili plastičnog špatulom ostružite ostatke hrane ili masnoće, i to direktno u kantu za smeće. Na taj način nećete oštetiti neprijanjajuću površinu, a zatim tiganj obrišite ubrusom, i tek onda ga operite.

Postoji više razloga za ovaj "proces". Najpre, ako odmah isperete ulje, i ako to često radite, rizikujete da oštetite ili zapušite slivnik ili cevi. Masnoće iz vašeg slivnika mogu i da zagade čovekovu okolinu, zato se uvek savetuje da se odlože u đubre, a ne da "odu" u kuhinjski slivnik.

Kako vi perete tiganje? Recite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop