Najsočniji kuglof koji ste probali: Topi se u ustima, trik je u 1 neočekivanom sastojku | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Najsočniji kuglof koji ste probali: Topi se u ustima, trik je u 1 neočekivanom sastojku

Autor Maja Gašić
Autor Maja Gašić

Bonus je i što se lako priprema!

Izvor: YouTube/Screenshot/Divas Can Cook

Ako volite slatka peciva, ne propustite i recept za salčiće i savršenu slatku pogaču sa čokoladnim filom!

Sastojci

1 kisela jabuka

3 jaja

140 g šećera

2 vanilin šećera

2 dl jogurta 

1 dl ulja

220 g mekog brašna 

1 prašak za pecivo

1 kašičica cimeta

50 g suvog grožđa

puter

prezle za posipanje kalupa

Priprema:

Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i cimetom. Oljuštenu jabuku iseći na kockice. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne posvetli, pa dodati jogurt i ulje. Dobro umutiti, pa dodati jabuke i suvo grožđe i promiješati. Kalup za kuglof dobro podmazati puterom i posuti prezlama. Smjesu izliti u kalup i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni C, otprilike 50 minuta. Pečan kuglof ostaviti u kalupu oko 15 minuta, pa tek onda prevrnuti na tanjir. Poželji, preliti limun sirupom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop