Bonus je i što se lako priprema!
Ako volite slatka peciva, ne propustite i recept za salčiće i savršenu slatku pogaču sa čokoladnim filom!
Sastojci:
1 kisela jabuka
3 jaja
140 g šećera
2 vanilin šećera
2 dl jogurta
1 dl ulja
220 g mekog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
50 g suvog grožđa
puter
prezle za posipanje kalupa
Priprema:
Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i cimetom. Oljuštenu jabuku iseći na kockice. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne posvetli, pa dodati jogurt i ulje. Dobro umutiti, pa dodati jabuke i suvo grožđe i promiješati. Kalup za kuglof dobro podmazati puterom i posuti prezlama. Smjesu izliti u kalup i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni C, otprilike 50 minuta. Pečan kuglof ostaviti u kalupu oko 15 minuta, pa tek onda prevrnuti na tanjir. Poželji, preliti limun sirupom.