Ako je torta s malinama po vašem ukusu, ovo je najbrži recept!
Torta s malinama je divna ljeti, kada nam je potrebno nešto slatko što će nas istovremeno i osvježiti.
Ne morate dugo da stojite pored rerne koja radi i grije, ovaj recept je najlakši koji postoji! Ako volite maline pročitajte i koliko su zdrave i šta sve sadrže!
Sastojci:
300 mililitara mlijeka
4 jaja
Decilitar ulja
325 grama brašna
200 grama šećera
2 kašičice praška za pecivo
170 grama maslaca
500 grama malina
800 mililitara pavlake za šlag
Priprema:
Sve sastojke osim šlaga i malina dobro izmješajte mikserom, dobijeno tijesto pecite u dubljem plehu u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Dok se tijesto peče, što će trajati oko 25 minuta, umutite čvrst šlag. Polovinu šlaga pomiješajte sa opranim i ocijeđenim malinama.
Ohlađeni patišpanj presjecite na pola i filujte šlagom s malinama, a ostatkom šlaga premažite tortu. Ostavite da odstoji u frižideru i servirajte.
(MONDO)