• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top kuvarica otkrila tajnu za savršenu kajganu

Poznata britanska kuvarica otkrila trik pomoću kojeg ćete napraviti savršenu, vazdušastu kajganu.

 Izvor: YouTube/Screenshot/Clean & Delicious

Čini se da ne postoji jednostavnija stvar na svijetu od pripremanja kajgane – umutite jaja i sipate ih u zagrijan tiganj i dodate začine. Da, to jeste suština, ali jedna od najpoznatijih britanskih kuvarica Niješa Arington otkriva jednostavne trikove koji će pomoći da kajgana bude ukusnija i vazdušastija.

Prema njenim riječima, kada razbijete i umutite jaja, sljedeći korak koji nipošto ne treba da preskočite je da procijedite jaja kroz cjediljku.

"Umutite jaja, a zatim ih procijedite jer albumin (protein u jajetu) ima veći sadržaj vode. Obavezno procijedite jaja kako biste dobili glatku, lijepu teksturu", savjetuje Aringtonova, dodajući da će to kajganu učiniti vazdušastom.

Tiganj treba da držite na tihoj vatri i da ga ne pomjerate previše, a začinite ih kada ih sipate u tiganj.

"Ja dodajem i malo kisele pavlake, a zatim ih umutim. To je stvarno predivno", kaže kuvarica.

Kada dodate pavlaku, da bi kagajana bila još kremastima, smanjite temperaturu šporeta, a Aringtonova savjetuje i da ih ne pomjerate previše špatulom po tiganju, kako ih ne biste potpuno izmrvili.

I još jedna caka – taman prije nego što vam izgleda da su jaja gotova, isključite šporet. Ostaće taman dovoljno toplote da se kajgana lijepo isprži, a da ne zagori.

Preostaje vam samo da uživate u savršenoj kajgani...

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA