• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top kuvarica otkrila tajnu za savršenu kajganu

Autor Dragana Božić

Poznata britanska kuvarica otkrila trik pomoću kojeg ćete napraviti savršenu, vazdušastu kajganu.

Čini se da ne postoji jednostavnija stvar na svijetu od pripremanja kajgane – umutite jaja i sipate ih u zagrijan tiganj i dodate začine. Da, to jeste suština, ali jedna od najpoznatijih britanskih kuvarica Niješa Arington otkriva jednostavne trikove koji će pomoći da kajgana bude ukusnija i vazdušastija.

Prema njenim riječima, kada razbijete i umutite jaja, sljedeći korak koji nipošto ne treba da preskočite je da procijedite jaja kroz cjediljku.

"Umutite jaja, a zatim ih procijedite jer albumin (protein u jajetu) ima veći sadržaj vode. Obavezno procijedite jaja kako biste dobili glatku, lijepu teksturu", savjetuje Aringtonova, dodajući da će to kajganu učiniti vazdušastom.

Tiganj treba da držite na tihoj vatri i da ga ne pomjerate previše, a začinite ih kada ih sipate u tiganj.

"Ja dodajem i malo kisele pavlake, a zatim ih umutim. To je stvarno predivno", kaže kuvarica.

Kada dodate pavlaku, da bi kagajana bila još kremastima, smanjite temperaturu šporeta, a Aringtonova savjetuje i da ih ne pomjerate previše špatulom po tiganju, kako ih ne biste potpuno izmrvili.

I još jedna caka – taman prije nego što vam izgleda da su jaja gotova, isključite šporet. Ostaće taman dovoljno toplote da se kajgana lijepo isprži, a da ne zagori.

Preostaje vam samo da uživate u savršenoj kajgani...

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA