• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meso u slatko-kiselom sosu: Specijalitet krcat neobičnim i aromatičnim sastojcima (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Ako volite da eksperimentišete sa hranom i uživate u isprobavanju novih jela i ukusa, onda obavezno spremite i ovaj recept.

 Meso u slatko-kiselom sosu recept Izvor: Printscreen/YT/ Kitchen Sanctuary

Napravite meso u zanimljivom umaku od pomorandže, đumbira, šećera u prahu i sojinog sosa. Kombinacija koja na prvu loptu djeluje čudno i neukusno, ali kada probate nećete moći da prestanete da jedete. Poslužite sa kuvanim pirinčem ili tjesteninom.

Sastojci:

3 kašike ulja
500 g govedine
2 kašike kukuruznog brašna
prstohvat soli i bibera
120 ml soka od pomorandže
kora 1/2 pomorandže
3 kašike šećera u prahu
5 kašika soja sosa
2 čena bijelog luka
1 kašičica rendanog đumbira
1 kašičica sirćeta
1 crvena paprika
1 crni luk

Priprema:
Meso isjecite na trake, a onda sipajte brašno, so i biber, pa dobro sjedinite. Propržite meso u tiganju na malo ulja, pa izvadite u tanjir obložen ubrusom. Zatim u isti tiganj dodajte papriku isječenu na trake, kao i crni luk. Pržite dok povrće ne omekša. U posudi pomiješajte sok od pomoradnže, kao i rendanu koru, pa dodajte soja sos, šećer u prahu, mljeveni bijeli luk, rendani đumbir, sirće i dobro promiješajte. Sipajte u posudu sa povrćem i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso, pa krčkajte još nekih 10-ak minuta, uz miješanje.

...
Izvor: Youtube/Kitchen Sanctuary

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop