• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se pravi ajvar (RECEPT)

Autor mondo.ba

Jesen je na pragu, red je da se pravi zimnica. A bez ajvara to nije to. Donosimo vam jednostavan recept za ovu slanu poslasticu.

Sastojci:

5 kg crvenih, mesnatih paprika

2 kg patlidzana

3 litre vode

0,5 litre sirća

3 supene kašike + 4 kafene kašike soli

200 gr šećera

4 čena bijelog luka

0,5 litre ulja

Priprema:

Papriku oprati i očistiti od sjemenki. Isjeckati na trake. Patlidžan oprati i oljuštiti. Isjeckati na kockice.

3l vode,1/2 l sirća, 200gr šećera i 3 supene kašike soli staviti da prokuva, pa dodati nasjeckanu papriku i patlidžan. Kuvati nekoliko minuta dok ne omekšaju. Ostaviti da se malo prohladi.

Zatim ih staviti u blender i samljeti ili ih samljeti na mašini za meso. U smjesu samljevene paprike i patidžana se doda 4 česnja bijelog luka, 1/2 l ulja, 4 kafene kašičice soli i kuva se najmanje sat vremena ili duže, do željene gustine.

Ostaviti da se malo prohladi, pa sipati u tegle.

Zimo, spremni smo!

Pronađite MONDO na Facebooku, Twitteru ili Instagramu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop