Ovo tropsko voće je sastavni deo zdrave ishrane. Sadrži malo kalorija i zato je odličan i za one koji žele da smršaju.
Avokado je bogat vitaminima C, B i E, sadrži i kalcijum, kalijum, bakar, magnezijum, protein...Prija ljudima koji imaju visok pritisak i generalno štiti od raznih bolesti.
Možete da ga stavljate i u salate, smutije, sendviče...Skoro pa savršena voćka. Skoro...
Nakon što ga otvorite, pola sata nakon, primetićete da je dobio braon tačkice. Pojedite ga što pre, a ako želite da mu "produžite život", iskoristite ove savete.
Crveni luk- iz polovine avokada, koju nećete pojesti, nemojte vaditi košticu. Stavite je u posudu koja može da se zatvori, i u kojoj se nalazi crveni luk. Staviti u frižider.
Limun- stavite nekoliko kapi limuna preko
Maslinovo ulje- tu polovinu koju čuvate za kasnije, namažite maslinovim uljem. Ono će neko vreme zaštiti avokado od tamnjenja.